Tatran úplně zbytečně ztratil s béčkem Táborska dobře rozehraný zápas

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

TÁBOR – Desáté kolo fotbalové Divize skupiny A odstartovalo v sobotu 13. října dopoledne utkání domácího FC MAS Táborska B s Tatranem Sedlčany. Sedlčanští fotbalisté se do nováčka soutěže a posledního týmu průběžné tabulky od začátku pustili a už ve 13. minutě vedli 2:0. Soupeř ještě do poločasu ale skóre srovnal a když si čtyři minuty před koncem zápasu dali hosté vlastní gól, bylo rozhodnuto o vítězství domácích. Tatran Sedlčany tak nadále pokračuje ve svých nevýrazných výkonech, v posledních čtyřech utkáních uhrál pouhé dva body.

Hosté šli poměrně rychle do vedení, když v 7. minutě Kdolský kolmou přihrávkou našel nabíhajícího Lípu a ten překrásnou střelou poslal Tatran do vedení. Za dalších pět minut Lípu napodobil Kdolský, který po přihrávce Dvořáka přeloboval domácího brankáře. Pak však hosté s pocitem rychlého vedení polevili a domácí se dostali do hry. V 19. minutě domácí rychle rozehráli aut, Lípa minul a tím umožnil domácím poslat centr před branku. Tam se objevil nikým nehlídaný Vandas a snížil na 1:2. V dalších minutách měli hosté stoprocentní šanci, kterou však Soldát neproměnil. Jak je fotbal jednoduchý dokázal v 30. minutě domácí Kopřiva, když nikým neatakovaný poslal míč z pětadvaceti metrů do šibenice a bylo vyrovnáno.

Druhý poločas byl pro hosty festivalem v zahazování šancí, do kterých se postupně dostali dvakrát David Krůta a poté Dvořák, Kdolský, Milan Krůta a Lípa. Kalich hořkosti si hosté ze Sedlčan „vypili až do dna“ v 84. minutě, když střelu domácího hráče nešťastně tečoval do vlastní branky Kvěch. „Naprosto zbytečně ztracené body, teď nás čeká doma mužstvo Přeštic a je potřeba zabrat,“ řekl po zápase vedoucí mužstva Tatranu Jiří Voráček.

  Šancí na góly měl domácí Tatran v první půli dost. Nedokázal je ale využít a prohrál
FC MAS Táborsko B – Tatran Sedlčany
3:2 (2:2)
Góly: 19. Vandas, 30. Kopřiva, 86. Kvěch (vl.) – 8. Lípa Pavel, 13. Kdolský
Žluté karty: – 83. Senft, 86. Vystyd
Sestava Tatranu: Dřevojan – Soldát, Vystyd, Brotánek, Lípa P. – Kdolský, Krůta M., Dvořák, Kvěch – Krůta D., Senft
Rozhodčí: Šob, Fišer, Průcha
Diváků: 120