Tatran si z Plzně veze podobný debakl, jako Doubravka na podzim

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

PLZEŇ – Jarní část fotbalové Divize se s koncem dubna přehoupla do své druhé poloviny. 23. kolo skupiny A mělo v sobotu na programu sedm zápasů, v neděli pak zbývající jeden. Fotbalisté Tatranu Sedlčany zajížděli v tomto kole v sobotu 28. dubna do Plzně, na stadion mužstva SK Senco Doubravka. Na podzim Tatran uštědřil na domácím trávníku plzeňskému mužstvu nepříjemnou porážku 5:0. Nakonec v odvetě si podobný debakl odvezly i Sedlčany, když herně jistější a gólově úspěšnější Doubravka dala čtyři branky a hosté ze Sedlčan ani jednou pořádně neohrozili domácí branku.

Neuběhla ani minuta hry a domácí se poprvé radovali. Po postupném útoku a následném rohovém kopu na centr nejvýš naskočil Morávek a hlavou překonal gólmana Tatranu. Podobně po vysokých centrech ze dvou rohových kopů zahrozili domácí také v 7. a 11. minutě. Tatran se jen těžko dostával do tempa, scházela mu především přesná přihrávka a záložníkům schopnost podržet míč. V 28. minutě dostal přesnou přihrávku do běhu mezi beky Němec, ale na hranici velkého vápna ho jeden z nich čistě odzbrojil. Domácí využívali své výškové převahy především při rohových kopech, kdy míč v 35. minutě dvakrát jen těsně minul Vančátovu branku. V 39. minutě Soldát po rozehrávaném přímém kopu přesně mířil po zemi k pravé tyči, ale jeho slabou střelu stačil domácí gólman zachytit. V 43. minutě se domácím povedl „gól do šatny“, když hosté ztratili na půli hřiště míč a domácí Ungr po rychlém protiútoku po pravé straně prostřelil brankáře Tatranu. V následné minutě mohli skórovat i hosté ze Sedlčan, ale jejich střela zblízka minula těsně levou tyč.

Druhý poločas začali aktivněji hosté ze Sedlčan, ale jejich střelecká muška zůstala nadále vychýlená. To potvrdili i v 52. minutě, kdy šli v přečíslení na domácí branku, ale tu nikdo ze čtveřice sedlčanských hráčů netrefil. Štěstí měli hosté v 55. minutě, když Brotánek ztratil v polovině hřiště míč a trojice domácích postupujících na jednoho beka hostů toho nedokázala využít. V 59. minutě si hosté vybrali další příděl štěstí, když neubránili na vápně domácího Ungra a ten prudkou střelou trefil jen spojnici břevna a pravé tyče. V 66. minutě vyběhl gólman Vančát vlevo proti plzeňskému útočníkovi, ten ho ale přehodil a třetí brance zabránili na brankové čáře hlavou nadvakrát hostující obránci. Další nebezpečnou šanci si domácí vypracovali o dvě minuty později po rohovém kopu, ale ani tentokrát ji nedokázali proměnit. To se jim povedlo až 79. minutě po rozehrávaném přímém kopu z hranice velkého vápna. Na centr skákali dva domácí hráči, první minul, ale k tyči nabíhající Krejčí už nezaváhal. V první minutě nastaveného času utekl hostům Ungr a nikým neatakován udělal kličku i Vančátovi a s přehledem zvýšil na konečných 4:0 pro domácí.

  Šancí na góly měl domácí Tatran v první půli dost. Nedokázal je ale využít a prohrál
SK Senco Dobravka – Tatran Sedlčany
4:0 (2:0)
Góly: 1. Morávek, 43. Ungr, 77. Krejčí, 90. Ungr –
Žluté karty: 73. Morávek, 79. Knakal – 73. Dvořák M., 86. Senft, 87. Sirotek
Sestava Tatranu: Vančát – Lípa P., Brotánek, Vystyd, Dvořák J. (89. Nováček) – Sirotek (87. Všetečka), Dvořák M., Soldát, Haas – Němec, Krůta (59. Senft)
Rozhodčí: Aubrecht – Nehasil, Melničuk
Diváků: 50