Macík s Liazem ve 4. etapě zabojoval, rychlejší byly jen ruské vozy Kamaz

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

BUENOS AIRES – Čtvrtou etapu, která se jela z Fiambaly do Copiapo pořadatelé z organizačních důvodů zkrátili o 40 kilometrů. Celkově měřila 629 kilometrů, z toho délka rychlostní zkoušky činila 203 kilometrů. Ještě před tím však závodníci přejeli ve spojovací části etapy v nadmořské výšce více než 4000 m hranici mezi Argentinou a Chile. Kategorii kamiónů,  stejně jako v předchozích etapách, ta i dnes ovládli Rusové  s továrními speciály Kamaz.

První proťal cílovou etapovou pásku Vladimír Čagin, na druhém místě dojel Firdaus Kabirov a jako třetí skončil Ilgizar Mardeev. Celkově vede Čagin před Kabirovem. Nejlépe umístěným českým kamiónem se stal Liaz Martina Macíka z KM Racing, který dojel do cíle se ztrátou přes 21 minut na vedoucího Čagina na čtvrtém místě a celkově se posunul ze sedmého na šesté místo.

Všichni soutěžící byli ve čtvrté etapě konfrontováni s krátkým a technicky postaveným měřeným úsekem, kde po první rychlé části následovalo víc jak 100 kilometrů písku a dun. Dnešní pátá etapa, která kopíruje pobřeží Pacifického oceánu a je dlouhá 670 kilometrů bude plná výjezdů až do nadmořské  výšky 3000 metrů, následných sjezdů, kamenitých úseků a jemné šotoliny. První kamion je v cíli etapy očekáván před sedmnáctou hodinou místního času (21. hodinou SEČ).

Související články:
5. 1. 2010 Macík třetí etapu dojel na 11. místě, celkově klesl v pořadí o jednu příčku
4. 1. 20010 Martin Macík skončil v druhé etapě desátý, celkově je na šestém místě
3. 1. 2010 Martin Macík dojel v 1. etapě závodu Dakar 2010 na pátém místě
16. 12. 2009 Martin Macík ani letos nebude chybět na startu závodu Dakar 2010