Příjezd k rally ani letos nebude zdarma

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Závěrečný podnik Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, konkrétně 35. ročník Enteria Rally Příbram startuje už tento pátek 5. října. Diváci, především ti motorizovaní opět musí počítat s tím, že stejně jako loni zaplatí za příjezd k jednotlivým rychlostním zkouškám. Na rozdíl od minulého ročníku, kdy pořadatelé chtěli za auto 150 korun, to letos bude o padesátku více, tedy 200 korun za samolepku za volný průjezd k místu rychlostí zkoušky.

„Na příjezdových trasách k rychlostním zkouškám bude stejně jako loni bezpečnostní služba prodávat samolepky pro volný průjezd. Cena je stanovena na 200 korun za auto. Důvodem tohoto opatření je zajištění bezpečného a plynulého příjezdu diváků k jednotlivým diváckým místům a zajištění nutné průjezdnosti těchto míst s ohledem na možný průjezd sanitních vozů či vozidel záchranných systémů,“ uvedl Zbyněk Stach z tiskového středisko Rally Příbram. „Neplatí tedy jednotliví diváci, zpoplatňuje se vjezd vozidla, kdo přijde pěšky, neplatí nic,“ dodal a zároveň upozornil na možnost si v Sedlčanech všechny vozy i jezdce zblízka prohlédnout na ploše autobusového nádraží. „Tady proběhne od tří hodin odpoledne tzv. přeskupení a posádky zde stráví 80 minut.“

Konkrétně na Sedlčansku se jedná celkem o čtyři rychlostní zkoušky, všechny se jedou v sobotu 5. října odpoledne. Pátá a sedmá rychlostní zkouška, tzv. Sedlčanská se jede po účelových komunikacích mezi Sedlčany a Křečovicemi s plánovaným startem prvního jezdce na okraji Sedlčan v 13:58 a 16:30 hodin a cílem v Křečovicích. Na této „rychlostce“ diváci především vyhledávají místa v Prosenicích a také poblíž rozhledny Drahoušek, odkud je solidní výhled také do technicky náročné pasáže směrem k osadě Zhorný.

Další možnost budou mít diváci při šesté a osmé rychlostní zkoušce Rally Příbram s pojmenováním Dublovická. Ta startuje v osadě Červený v obci Nalžovice (14:31 a 17:03 hodin) a končí průjezdem úzké uličky mezi domy a ploty v Líchovech. Relativně atraktivním místem jsou celé Dublovice, diváci budou proto mít vyhrazeny v obci celkem tři místa, kde jim bude dovoleno závod sledovat. Závodníci totiž hned neodbočí při výjezdu od Musíka  na silnici ke Zvíroticím, ale objedou malý okruh severní částí obce. Divácky zajímavé a hodně přehledné jsou také místa v blízkosti rybníku Musík.