Fotbalistům A mužstva Tatranu Sedlčany začne po třítýdenní pauze letní příprava

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Přibližně měsíc před výkopem nového ročníku divizních soutěží zahájí v úterý 9. července fotbalisté A mužstva Tatranu Sedlčany letní přípravu. Po prvních dvou trénincích v tomto týdnu na hřišti ve Vysokém Chlumci, zamíří širší kádr mužstva ve čtvrtek na soustředění do Krkonoš. Tady, nedaleko města Vrchlabí v nadmořské výšce přes 700 metrů, fotbalisté absolvují v termínu od 11. do neděle 14. července první ostřejší testy.

Azyl sedlčanští fotbalisté najdou podobně jako vloni ve Smejkalově chatě na úpatí vrcholu Žalý, kde budou mít k dispozici travnaté hřiště. Zbytek letní přípravy pak proběhne tradičně na trávníku SK Vysoký Chlumec. Velké změny v kádru mužstva před začátkem páté divizní sezony 2019/2020 se nechystají. S mužstvem se definitivně rozloučil útočník Němec. „Jasno o případném doplnění kádru bude až po soustředění v Krkonoších,“ uvedl před zahájením letní přípravy Jiří Voráček, vedoucí A mužstva Tatranu Sedlčany.

V přípravných zápasech se Tatran v červenci utká tradičně s prvoligovým dorostem U19 FK Příbram a dále s mužstvy FK Komárov a SK Votice. 3. nebo 4. srpna čeká na sedlčanský Tatran předkolo nového ročníku MOL Cupu. Los tentokrát přiřkl Tatranu účastníka jihočeské 1.A třídy, tým TJ Nová Včelnice. V případě postupu přes Včelnici by na fotbalisty Tatranu čekalo 14. srpna domácí utkání s druholigovým FC MAS Táborsko. To ale až po prvním mistrovském utkání Divize skupiny A 10. srpna v Soběslavi.