V Kňovicích vypukl požár střechy domu

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Profesionální a dobrovolné jednotky hasičů ze Sedlčan, Příbrami, Kňovic, Nalžovic a Osečan vyjížděly v sobotu 16. července v devět hodin večer do obce Kňovice k požáru střechy rodinného domu. V době příjezdu prvních jednotek byli už obyvatelé z domu venku.


Hasiči nasadili na zdolání požáru tři vodní proudy a zřídili čerpací stanoviště. Asi po půl hodině se jim podařilo dostat požár pod kontrolu, zcela zlikvidoval pak před 23. hodinou. Škoda se vyšplhala na jeden milion korun, včasným zásahem byly uchráněny hodnoty za šest milionů korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

foto: HZS Středočeského kraje
foto: HZS Středočeského kraje

„Požár byl na operační středisko HZS Středočeského kraje ohlášen ve 21 hodin s tím, že hoří střecha domu o rozměrech dvacet krát čtrnáct metrů. Zásah probíhal několika proudy C a šíření plamenů se podařilo zastavit v poměrně krátké době. Likvidaci pak nahlásil velitel zásahu ve 22:44 hodin. Poté bylo požářiště předáno kňovické jednotce k dohledu do nedělního rána. To se na místo dostavil i policejní kynolog se psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření – výsledek průzkumu byl negativní,“ uvedl vyšetřovatel požárů Územního odboru HZS Příbram Zdeněk Stoklasa.