O vítězství rozhodly až poslední minuty

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Kromě dvou předehraných zápasů v minulém týdnu, pokračovalo o víkendu kompletní 4. kolo fotbalové divize skupiny A. Fotbalisté Tatranu Sedlčany v tomto kole hostili v neděli 30. srpna na domácím stadionu Dynamo ZČE Plzeň. Přes pět stovek diváků si zažilo opravdové nervy, domácí zvrátili výsledek na svou stranu se štěstím až v posledních dvou minutách zápasu. „Náš výkon nebyl dnes dobrý, naštěstí nás podržel výtečný gólman Capouch, pochválit musím i Němce a neúnavného bojovníka Michala Kdolského,“ řekl po utkání Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu.

První poločas se hrál od začátku nahoru dolů, ani jedno mužstvo nechtělo udělat první chybu. Přesto zápas měl tempo a diváci během čtyřiceti minut viděli čtyři góly. Ten první vstřelil už v 16. minutě Matoušek, o čtyři minuty později hosté Papáčkem srovnali. Domácí šli znovu do vedení v 34. minutě Peškem z penalty. Za další čtyři minuty bylo vyrovnáno, za hosty skóroval Bednář. Šanci na obrácení výsledku dostali hosté krátce před koncem poločasu, ale Capouch střelci první plzeňské branky Papáčkovi nařízenou penaltu chytil.

Druhá půle byla herně kopií té první. Když už se zdálo, že utkání skončí nerozhodně, přišla 90. minuta, faul na Němce a další pokutový kop. Ten Pešek s přehledem proměnil a rázem kotel domácích fanoušků vybuchl nadšením. A když ještě v nastaveném čase přidal Němec čtvrtý gól, nadšení na hřišti i v ochozech neznalo konce. Divizní nováček se tímto vítězstvím posunul do čela průběžné tabulky.

Tatran Sedlčany – Dynamo ZČE Plzeň 4:2 (2:2)
Góly: 16. min. Matoušek, 34. Pešek (pen.), 90. Pešek (pen.), 92. Němec – 22. Papáček, 38. Bednář
Žuté karty:  63. Matoušek – 57. Hejnal , 90. Příhoda
Sestava Tatranu: Capouch – Řehák, Vystyd, Brotánek, Pešek – Soldát (70. Sirotek), Matoušek (67. Dvořák), Kvěch, Kdolský (82. Čejda) – Němec, Senft
Rozhodčí: Šimeček Libor – Janeček Pavel, Krupka Pavel
Diváků: 525