Už máte program na tento víkend? Pokud ne, tak tady je malá nabídka akcí (48. týden)

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Nadcházející víkend přináší zahájení adventního času a tomu také je podřízena nabídka víkendových akcí. Jejich podstatnou část najdete na těchto stránkách v samostatných příspěvcích (Netradiční Vánoce v muzeu, Den pro dětskou knihu s rekordem, rozsvěcování vánočních stromů). Z těch ostatních začneme páteční čertovskou akcí ve zřícenině větrného mlýna v Příčovech. Kromě pekelníků tu se soumrakem narazíte předčasně také na Mikuláše a anděly.

V pátek také hraje sedlčanské kino, to uvádí americké filmové drama Máma. Na sobotu si pořadatelé pro nás připravili, kromě již výše adventních zmiňovaných akcí, odpolední Adventní koncert na zámku Příčovy a Adventní zpívání v divadle Hogofogo v Drážkově. Na zimním stadionu se v sobotu hrají poslední tři zápasy hokejového hobby turnaje O pohár starosty města v základních skupinách a poté mistrovské utkání domácího Tatranu s týmem Cvočkaři Hořovice.

V sobotu večer dává sedlčanské kino českou komedii Ženy v běhu. Ve stejnou dobu začíná v kulturním domě v Kamýku nad Vltavou taneční zábava se skupinou Static. První prosincová neděle nabídne dopoledne v sedlčanském areálu Háječek Povltavský běžecký pohár DA-BA určený všem dětem. Relativně klidnou neděli si užijí zaměstnanci zimního stadionu. Na nedělní programu mají pouze odpolední veřejné bruslení. Po celý víkend je v provozu také lyžařský areál Monínec.