Začátkem července se rozeběhly práce na rekonstrukci stadionu Taverny

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Dlouhou dobu odkládaná rekonstrukce stadionu Taverny s počátkem prvního prázdninového měsíce začala. Stadion vybudovaný v roce 1992 se tak proměnil v jedno velké staveniště, děti a sportovce nahradily stavební stroje. Ve čtvrtek 11. července měla dodavatelská firma VYSSPA Sports Technology s.r.o. kompletně provedenou skrývku povrchů jak travnaté vnitřní plochy stadionu, tak také  běžeckých drah a přilehlého tenisového kurtu s umělým osvětlením.

Zároveň už probíhalo válcování základní plochy travnatého hřiště tak, aby po položení technologických vrstev mohla být provedena instalace drenážního a zavlažovacího systému a v závěru položen přírodní trávník. Rekonstrukce městského stadionu Taverny vyjde na necelých 15 milionů korun bez DPH a podle slov ředitele městské organizace Sportovní areály Sedlčany Pavla Bednáře by měla být hotova do konce letošního roku. V případě nepříznivého počasí v době rekonstrukce především v závěru roku může mít datum dokončení pozdější termín.

V rámci rekonstrukce dostane umělý povrch (tartan) pět drah stometrové cílové roviny a tři dráhy zbytku běžeckého oválu. Podle projektu v jednom půlkruhu běžeckého oválu mají během rekonstrukce vzniknout dvě dráhy s umělým povrchem pro skok do dálky a tartanový sektor pro skok do výšky. Pamatováno je i na rozběhový sektor pro hod míčkem a prostor pro vrh koulí. V druhém půlkruhu oválu vznikne víceúčelové hřiště s umělým povrchem a nad cílovou běžeckou rovinkou malá tribuna.