Druhé kolo České slowpitchové ligy se o víkendu odehraje v Sedlčanech

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – O víkendu 19. a 20 května se na softbalovém a přilehlém fotbalovém hřišti odehraje druhé kolo České slowpitchové ligy. Domácí softbalový klub Pegas bude hostit jedenáct týmů ze tří zemí. Kromě české devítky dorazí také týmy ze Slovenska a Německa. Celou akci ozdobí také první reprezentační trénink v této variantě softbalu, kde proti sobě nastupují smíšené týmy o pěti mužích a pěti ženách.

Na loňský ročník sedlčanského turnaje dorazilo osm týmu, domácí obsadili sedmé místo. Letos bude soupeřů víc, stejně tak víc možností připsat si výhru. Domácí vedle organizování turnaje budou chtít vylepšit své loňské umístění. Místní hřiště je navíc vyhlášeno jako homerunové; za plot se tu pálí jako nikde jinde. Diváci se tak mohou těšit na překonávání rekordů. Kromě turnaje se bude konat také první trénink národního slowpitchového týmu.

Ten právě začíná přípravu na mistrovství Evropy, které se bude konat v červenci 2019 a na mistrovství světa v následujícím roce. Na hřišti bude tedy k vidění to úplně nejlepší z českého smíšeného softbalu. Diváci jsou vítáni, zápasy domácího týmu jsou v sobotu plánovány na 9:30, 11:30 a 16:30, v neděli na 10:00. Časy dalších utkání pak závisí na uhraných výsledcích. Na reprezentační trénink se můžou diváci těšit v sobotu večer.

Autor/zdroj: text a foto Helena Novotná