Lukáš Brotánek se opět gólově prosadil

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ – Deváté kolo fotbalové Divize skupiny A se kompletně hrálo v sobotu, z toho dva zápasy dopoledne a zbytek pak odpoledne. Do odpoledního programu patřilo také utkání domácího FC Viktoria Mariánské Lázně s mužstvem Tatranu Sedlčany. Sedlčanští fotbalisté po dvou vítězstvích a v nich celkově vstřelených deseti gólem odjížděli v sobotu 7. září dopoledne do lázeňského města se snahou tady bodovat (v minulé sezoně tu prohráli 0:1). A to i přesto, že jim chybělo několik hráčů základní sestavy. V poměrně vyrovnaném utkání rozhodlo pět minut druhého poločasu, kdy Tatran dvěma rychlými brankami otočil výsledek a ten do konce zápasu udržel. Do listiny střelců se znovu zapsal Lukáš Brotánek, který ač obránce má na svém kontě už osm vstřelených branek.

Oba týmy začaly utkání opatrně, do 15. minuty to bylo oboustranné vyčkávání. Poté převzali iniciativu domácí a Capouch musel při jejich několika nebezpečných akcích předvést své brankářské umění. Ale i hosté měli možnost jít do vedení, když nejprve Sirotek utekl a pokusil se přelobovat domácího gólmana. Ale zůstalo jen při pokusu, který ale využil Dvořák a ve vyložené šanci trefil ležícího beka na brankové čáře. V druhém případě to byl opět Sirotek, když v 36. minutě trefil tyč a domácí gólman musel opět na brankové čáře zachraňovat. Následovalo nepsané pravidlo nedáš – dostaneš. V 37. minutě dostal míč domácí Holub a na přední tyči prostřelil Capoucha.

Do druhého poločasu byl trenér hostů nucen poslat na hřiště za zraněné hráče dva náhradníky. Domácí naopak úplně po přestávce vypadli ze hry a dovolili hostům dostat se do několika šancí. Tu první v druhém poločase měl Dvořák, ale neproměnil. Další pak Haas, ale ani jemu pokus o zakončení nevyšel. V 65. minutě kopali hosté rohový kop a na ten nejvýš vyskočil Brotánek a rázem bylo vyrovnáno. Neuběhlo ani pět minut a mezi hráči Tatranu zavládla další radost. Hájek se dostal do brejku, přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Dvořáka a ten poslal podle vybíhajícího domácího gólmana míč podruhé do sítě Mariánek. Domácí se v závěru utkání dostali do tlaku, ale hosté už dokázali utkání dovést do pro ně úspěšného konce.

„Ze základu nám chybělo hned osm hráčů, aby nebylo smůle konec, tak se v závěru první půle zranil Vystyd. Se zraněním dohrál první poločas i Kvěch. Za dané situace bylo naše vítězství zasloužené. Hráči si zaslouží obrovskou pochvalu, ale největší hvězdou zápasu byl Capouch,“ řekl k zápasu vedoucí mužstva Jiří Voráček.

FC Viktoria Mariánské Lázně – Tatran Sedlčany
1:2 (1:0)
Góly: 37. Holub – 64. Brotánek, 69. Dvořák
Žluté karty: 50. Lattisch, 75. Kravar – 67. Lípa P., 75. Haas, 87. Soldát
Sestava Tatranu: Capouch – Hofman, Vystyd (59. Kvěch R.), Brotánek, Lípa P. – Dvořák J., Hájek, Kvěch K. (46. Haas), Dvořák M. – Soldát,Sirotek
Rozhodčí: Simbartl – Cihlář, Štěrba
Diváků: 180