Zemanka pořádá Den otevřených dveří

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Rodinná biopekárna Zemanka se sídlem v Oříkově u Sedlčan slaví v těchto dnech jedenáct let na trhu a při této příležitosti pořádá Den otevřených dveří. Zájemci se mohou přijít podívat jak se sušenky a krekry, které dostaly při příležitosti jedenáctých narozenin nové kabátky, vyrábějí. Všechny své výrobky představí biopekárna v neděli 17. září v čase od 12 – 17 hodin v Oříkově při Dnu otevřených dveří, kdy také zahajuje vzdělávací a zážitkové exkurze.

„Při exkurzích vás provedeme celým provozem. Při této příležitosti se dozvíte celou řadu zajímavých věcí o historii pekárny – kdy a jak vznikly první produkty, jak vypadaly staré etikety, jak se peklo a balilo, kam se zaváželo, kolik lidí a jak sušenky vyrábělo. Zjistíte, jaké suroviny se nyní v pekárně používají, odkud se dovážejí a jak je někdy komplikované je sehnat. Podíváte se po provozu, nahlédnete pod ruce pekařkám a budete mít možnost vidět celý výrobní proces,“ zve na exkurze biopekárna Zemanka.

Zájemci si při předem objednaných exkurzích mohou vyzkoušet i postup pečení tak, jako když biopekárna s výrobou začínala – tedy výhradně ručně. Stejně tak mohou zájemci při exkurzích nahlédnout i do expedičního skladu, odkud balíčky sušenek a krekrů putují k zákazníkům. „Část exkurze se bude zabývat i otázkám okolo bio certifikace – jaké jsou její mezinárodní požadavky a kontrolní systémy. Součástí exkurze jsou i ochutnávky našich produktů, připraven máme i chuťový kvíz,“ doplňuje pozvánka na exkurze.