Končí objížďky, silnice 105 je opravena

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

REGION – Dva dny před tradičním pietním aktem k připomínce Josefa Suka dostali obyvatelé Křečovic dárek v podobě nově rekonstruovaného úseku silnice druhé třídy č. 105. Na silnici v Křečovicích došlo k celkové opravě povrchu vozovky v délce 1,635 km za téměř šest milionu korun. To zahrnovalo odfrézování asfaltového povrchu a sanaci podložních vrstev, výškovou úpravu kanalizačních uzávěrů, opravu vpustí a inženýrských uzávěrů, seřezání krajnic a další práce. Slavnostního zprovoznění se v pátek 26. května zúčastnila i hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová a dále zástupci obcí Křečovice, Neveklova a Maršovice.

„Je to další krok ke zlepšení stavu krajských komunikací, což vítáme. Přála bych místním, aby jejich obec pokračovala takto úspěšně ve svém zvelebování i nadále,“ uvedla hejtmanka a dodala, že se Středočeský kraj snaží stav svých silnic neustále zlepšovat:  „A nejen to, chceme jít ještě dál. Nedávno se nám podařilo získat prostředky od státu na pokračování intenzivní investorské přípravy dopravních staveb souvisejících s realizací dálnice D3 na území středních Čech, která by měla ulevit hlavně Benešovsku. Jedná se o částku přes tři miliardy korun, což je obrovský úspěch.“

Kraj spravuje 2 384 kilometrů silnic II. třídy a 6 240 kilometrů III. třídy. Oprava středočeských silnic je podle hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové prioritou vedení kraje: „Nechali jsme si udělat technickou inventuru stavu všech silnic II. a III. třídy, které kraj spravuje. Chceme znát přesná místa, kde je situace nejhorší a kde o trochu lepší, abychom podle toho mohli upravit systém a rychlost oprav.“ Celkem by letos mělo jít na opravy středočeských silnic z krajského rozpočtu a národních zdrojů zhruba 1,8 miliardy korun.

  Regionální den PID představil v Benešově nové vlakové soupravy i historické autobusy

Autor/zdroj: Středočeský kraj