Lyžaři mohou vyrazit, hlásí bílý Monínec

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLEC-PRČICE – Areál Monínec je řadu let znám jako největší středočeské lyžařské středisko. Od středy 26. října se také díky nové technologii Snowfactory stane prvním místem v celém Česku, které zahájí zimní sezonu. Zatím  jen na 170 dlouhé Hotelové sjezdovce, která je v zimě určena jak průměrným či méně zdatným lyžařům, tak i dětem. Od stejného termínu zde také začne fungovat nová lyžařská škola Monínec, která bude určená pro hosty ubytované přímo v areálu. O čtyři dny později, v neděli 30. října se pak na sjezdovce uskuteční „Burton Monínec season opening“.

Hotelová sjezdovka 24. 10. - foto: Ladislav Havel
Hotelová sjezdovka 24. 10. – foto: Ladislav Havel

Jedná se o slavnostní otevření areálu v nové zimní sezóně a následně i snowboardový závod s dvěma překážkami typu nízkých beden a rour. Do závodu se mohou přihlásit všechny kategorie, tedy muži, ženy i děti. Ostatní si mohou vyzkoušet své či zapůjčené snowbordy i mimo závod. „Dorazí i Burton Team, který zde bude jezdit také, ale zároveň bude sledovat všechny triky a pomůže s hodnocením. Na Monínci tak uvidíte Mikiho Pajera, Katku Vojáčkovou a ze Slovenska dorazí Mat Nedorolík,“ zvou provozovatelé areálu.

hot
Hotelová sjezdovka 24. 10. – foto: Ladislav Havel

Na horní části hlavní červené sjezdovky se pak budou moci první lyžaři svézt od čtvrtka 17. listopadu, kdy bude spuštěna hlavní lanovka i horní kotva. Lyžaři využijí především 600 metrů dlouhou horní část sjezdovky, ve spodní se bude jezdit na sněhovém pruhu, jenž vyústí u restaurace M2 a dolní stanice lanovky. Uvedený dojezdový pruh se bude postupně rozšiřovat v závislosti na vývoji počasí v listopadu a prosinci. Stejně tak se postupně otevře i  snowpark, který byl od letošní sezony přesunut z níže položené části areálu k horní stanici lanovky.