Z jasného vítězství bylo nakonec drama

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

ČESKÝ KRUMLOV – Deváté kolo fotbalové Divize skupiny A otevřelo v sobotu dopoledne 8. října utkání zatím předposledního FK Slavoje Český Krumlov s mužstvem Tatranu Sedlčany. Sedlčanští fotbalisté jeli do Krumlova se snahou vstřelit konečně na hřišti soupeře gól, což by jim mohlo zaručit i zisk prvních bodů ze zápasů hraných venku. Utkání bylo vyrovnané jen v prvních deseti minutách, pak až do 75. minuty byli hosté herně mnohem lepší. Třígólové vedení je však ukolébalo tak, že nakonec z jasného vítězství udělali ještě drama.

Úvodní minuty utkání přinesly oboustranně hodně nepřesného fotbalu, více útočit se snažili domácí. Koncem první čtvrthodinky se hosté probrali z brzkého ranního cestování a usadili se na polovině domácího mužstva. V dalších minutách tak domácí obrana i gólman museli řešit několik slibných šancí hostů. V 33. minutě se po dlouhém pasu dostal k míči nejlepší střelec hostů Dominik Němec a vybíhajícímu gólmanovi nedal nejmenší šanci zasáhnout. Těsně před koncem prvního poločasu dostal Michal Dvořák z pravé strany přesný centr, do kterého se ve vápně opřel a přesnou přízemní střelou k levé tyči poslal míč do sítě bezmocného gólmana Trnky.

Začátkem druhého poločasu domácí dvakrát střídali, ale nebylo jim to moc platné, hosté v 52. minutě zvýšili Dvořákem na rozdíl tří branek. Od 60. minuty se hra přiostřila a rozhodčí Kouba musel během krátké doby třikrát vytahovat žlutou kartu. Hosté po častých přerušováních hry ztratili koncentraci, toho využil v 74. minutě k vstřelení první branky domácích Kroupa. O pět minuty později využil neskutečného kiksu jinak výtečného hostujícího gólmana domácí Wagner a snížil na rozdíl jedné branky. Domácí namlsáni dvěma rychlými góly, vsadili vše na útok a snažili se vyrovnat. Tatran má přesto už tak zkušené mužstvo, že už do konce zápasu žádný zvrat nedovolil.

FK Slavoj Český Krumlov – Tatran Sedlčany
2:3 (0:2)
Góly: 74. Kroupa, 79. Wagner – 33. Němec, 45. a 52. Dvořák
Žluté karty: 61. Kroupa, 62. Carda – 26. Dvořák, 51. Vystyd, 64. Lípa P., 66. Haas
Sestava Tatranu: Capouch – Řehák, Vystyd, Brotánek, Repetný (69. Hájek) – Dvořák (69. Kvěch), Lípa P. (8. Sirotek), Soldát, Kdolský – Haas, Němec
Rozhodčí: Kouba – Matyš, Simbartl
Diváků: 86