Tři body konečně na jaře zůstaly doma

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Fotbalová Divize skupiny A pokračovala o víkendu už svým 26. kolem. V něm fotbalisté Tatranu Sedlčany v šestém jarním utkání doma hostili mužstvo Sokola Čížová. V pěti předchozích zápasech domácí Tatran čtyřikrát na svém trávníku hrál nerozhodně a jednou prohrál. V průměrném utkání si obě mužstva mnoho šancí nevytvořila, přesto se po devadesáti minutách hry mohli sedlčanští fotbalisté radovat z prvního jarního zisku tří bodů na svém hřišti.

Úvodních deset minut utkání dvou sousedů v průběžné tabulce žádné velké vzrušení před brankami nepřineslo. Mužstva v horkém počasí šetřila silami, herně i střelecky aktivnější byl domácí tým. První šance přišly na obou stranách ve 12. minutě, kdy nejprve musel zasahovat gólman hostů a po protiútoku i domácí Capouch. Štěstí mělo domácí mužstvo v 28. minutě, kdy po trestném kopu z dobrých 25 metrů musel zachraňovat před nabíhajícím hráčem Capouch. V 41. minutě to byl opět domácí gólman Capouch, který se musel vrhnout pod nohy hráče Čížové. O minutu později se domácím konečně povedl rychlý protiútok a fanoušci si prvně mohli naplno zakřičet gól. Autorem pěkné branky byl Tomáš Senft.

V podobném tempu začal i druhý poločas, přesto míč měli víc na nohou hosté. Po faulu v 56. minutě kopali domácí trestný kop, ale nastřelili jen zeď. Domácí po této šanci přece jen víc ožili, ale do vyložených šancí se nedostávali. Ani další minuty na obou stranách mnoho kombinačního fotbalu a šancí nepřinesly, přesto v 75. minutě nejprve hostující gólman zlikvidoval únik Němce, ale na následnou dorážku Haase už byl krátký. Hosté se ještě v závěru utkání snažili korigovat výsledek, ale domácí obrana je do šance nepustila. Tatran Sedlčany se tímto vítězstvím posunul na šestou příčku průběžné tabulky divizní skupiny A.

Tatran Sedlčany – Sokol Čížová
2:0 (1:0)
Góly: 42. Senft, 75. Haas –
Žluté karty: 43. Kdolský, – 56. Pohnán, 78. Holan
Sestava Tatranu: Capouch – Řehák, Soldát (90. Valenta), Vystyd, Repetný (88. Bartůšek) – Kdolský, Dvořák (76. Lípa), Kvěch (86. Sirotek), Senft – Němec, Haas (79. Pešek)
Rozhodčí: Kotyza – Fojtík, Vodrážka
Diváků: 360