Tým je kompletní, v neděli chce vyhrát

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Před fotbalisty Tatranu Sedlčany je další domácí utkání, v neděli 22. května hostí mužstvo Sokola Čížová. Oba týmy mají po pětadvaceti odehraných kolech shodně 38 bodů, sedlčanští fotbalisté chtějí v neděli k bodovému součtu přidat další tři. V podzimní části vyhrál Tatran na hodně specifickém trávníku v Čížové 4:2. Na jaře se však lépe daří mužstvu Sokola Čížová, které získalo v deseti jarních utkáních 18 bodů, Tatran o šest méně.

„V posledních pěti odehraných  zápasech jsme získali jen tři body a určitě nemůžeme být spokojení. Pravdou ovšem je, že nám chyběli hráči a trenéři museli pokaždé ‚vařit z vody‘. Tentokrát bude mužstvo kromě dlouhodobě zraněného Matouška kompletní. A pokud podá takový výkon jako před týdnem v druhém poločase proti Českému Krumlovu, a přidá k výborné hře i góly, nemůžeme doma s Čížovou prohrát,“ řekl k nedělnímu utkání 26. kola Divize A Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu. Mužstvo by podle něj mělo hrát v pohodě, neboť svůj nováčkovský cíl udržet se v divizi už splnilo.

Přesto si vedoucí mužstva posteskl: „Není všechno jen v naší hře, proti podzimu se výrazně změnilo posuzování hry rozhodčími – už se nepíská ‚rovina‘! Jsou tam chyby při posuzování postavení mimo hru, hra tělem se posuzuje jako faul, přehlíží se hra rukou v pokutovém území. To se nám stalo v posledním zápase doma. Že nebude na jaře všechno čisté jsme čekali, ale to co se děje nám vyráží dech. Což není nakonec problém jen divize, ale i nejvyšší ligy. V posledních pěti kolech tak chceme bavit naše skvělé diváky pěkným fotbalem, bez ohledu jak nám budou rozhodčí pískat.“