Za nehodami stála zvěř i nepozornost

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Dopravní policisté během uplynulých dnů vyšetřovali několik nehod. Ve čtvrtek 14. dubna dvaašedesátiletý řidič dostatečně navečer v Příčovech dostatečně nezajistil své vozidlo proti pohybu. To se samovolně rozjelo a narazilo do sloupu telefonního vedení, vzniklá škoda činí 45 tisíc korun.

O den později se dvaašedesátiletá řidička v zatáčce v Kňovičkách snažila vyhnout protijedoucímu autu. „Přitom najela na krajnici a poté narazila do dopravní značky. Škoda byla stanovena na 60 tisíc korun,“ uvedla příbramská policejní mluvčí Monika Schindlová.

V sobotu 16. dubna v noci došlo k další nehodě v Církvičské ulici v Sedlčanech, kde třiatřicetiletá řidička vozu značky Land Rover nedala přednost v jízdě mazdě jedoucí po hlavní komunikaci a narazila do ní. Motorista řídící druhé vozidlo byl pod vlivem alkoholu, v dechu mu policisté naměřili 0,47 promile, navíc na autě neměl platnou technickou kontrolu. Hmotná škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun.

Zatím poslední z nehod se stala v pondělí 18. dubna ráno mezi osadami Drážkov a Hrachov, když pod kola renaultu vběhla srna. Motorista se snažil ještě střetu vyhnout, ale nepodařilo se mu. Zvíře z místa odběhlo. „Škoda, která byla způsobena, je ve výši 40 tisíc korun,“ doplnila policejní mluvčí.