Líchovy přivezly zlato, Petrovice stříbro

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

STŘEDNÍ ČECHY – V sobotu a v neděli 13. a 14. června hostilo město Nymburk elitu požárního sportu Středočeského kraje. Do finále krajské soutěže profesionálních a dobrovolných hasičů se kvalifikovalo devět reprezentačních týmů z jednotlivých územních odborů HZS Středočeského kraje a po dvanácti družstvech mužů a žen sborů dobrovolných hasičů, vítězů okresních kol. Příbramsko reprezentovali muži SDH Líchovy a v ženách SDH Petrovice.

Dvoudenní setkání začalo slavnostním nástupem, na kterém přítomné závodníky a rozhodčí pozdravili nejen zástupci profesionálních a dobrovolných hasičů – ředitel HZS Středočeského kraje plk. Ing. Miloslav Svatoš a starosta Krajského sdružení hasičů Středočeského kraje Oldřich Lacina – ale také středočeský hejtman Ing. Miloš Petera. „Rád bych této příležitosti využil i k tomu, abych hasičům poděkoval za jejich obětavou práci, při které nasazují zdraví a mnohdy i vlastní život,“ uvedl mimo jiné hejtman Petera.

Stupně vítězů v kategorii mužů SDH - foto: HZS Středočeského kraje
Stupně vítězů v kategorii mužů SDH – foto: HZS Středočeského kraje

Velmi dramatický byl boj o prvenství mezi muži dobrovolných sborů, kde si krajský titul zajistilo družstvo SDH Líchovy na Příbramsku, které dokázalo naplnit oba terče o čtyři setiny sekundy dříve než výběr SDH Chářovice z Benešovska. Podobně vyrovnaný byl i souboj o zbývající místo na stupních vítězů, které nakonec obsadil tým SDH Tehovec z okresu Praha-východ. V ženách putuje pohár za první místo do Malých Přílep na Berounsku, druhé skončily příbramské Petrovice a třetí SDH Břehy na Mladoboleslavsku.

Autor/zdroj: HZS Středočeského kraje