Rekonstrukce Potůčku začne 4. května

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Na veřejně dostupném portálu Uveřejňování zakázek.cz byla v úterý 14. dubna zveřejněna smlouva o dílo týkající se veřejné zakázky „Dopravní úprava Sedlčany – Na Potůčku“. Tím pádem už nic nebrání tomu, aby v nejbližších dnem mohla být zahájena dlouhá léta plánovaná rekonstrukce spodní části ulice Na Potůčku. Dodavatelem stavebním prací, jak už bylo dříve uvedeno, je společnost BES s.r.o. Benešov. Ta také v současnosti vyjednává požadovaná povolení k uzavření tohoto úseku ulice a zahájení prací.

„K uzavření ulice pro veškerý provoz jsou nutná vyjádření dopravní policie. Uzavírka této části ulice a přilehlých ploch včetně náměstíčka by podle mých informací měla vstoupit v platnost v pondělí 4. května,“ řekl místostarosta města Miroslav Hölzel. Podle harmonogramu by měly být stavební práce dokončeny nejdéle do 30. září letošního roku. Město, a stejně tak dodavatel zakázky, však počítají se zkrácením tohoto termínu. Vlastní rekonstrukce, a s tím související uzavírka ulice pro veškerou dopravu, je rozdělena na dvě samostatné etapy.

V první etapě (od 4. května) dojde na uzavření provozu v úseku od náměstí T.G. Masaryka až po křížení s ulicemi Šafaříkova a Příkrá. Kromě jiného to znamená, že bude pro osobní automobily uzavřeno také parkoviště před prodejnou potravin. Parkovat bude možné pouze na parkovišti pod školou Propojení a v Šafaříkově ulici. V druhé etapě pak bude uzavřena část ulice pod školou Propojení a naopak zprovozněn nově zrekonstruovaný úsek včetně parkování před obchody. Souběžně s prováděnou rekonstrukcí ulice dojde také k výměně části inženýrských sítí (vodovod, veřejné osvětlení, telekomunikace).