Hráči Áčka si věří, chtějí hrát na postup

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Fotbalisté A mužstva mužů Tatranu Sedlčany zahájili minulou sobotu přípravu na jarní odvetné zápasy krajského přeboru. Po mimořádně zdařilé podzimní části, kdy se ziskem 29 bodů obsadili v tabulce pátou příčku, myslí ještě na lepší umístění. Přestože cílem vedení oddílu je v ročníku 2014/2015 umístění do sedmého místa, samotní hráči mají cíl vyšší. Rádi by z krajského přeboru postoupili do divize. Na druhé místo, které by jim v ideálním případě mohlo zajistit také postup, ztrácejí nyní tři body, na vedoucí Ovčáry bodů sedm.

„Všechno bude jen a jen záležet na nich, stejně tak na jejich přístupu k tréninkům, jaká bude jejich tréninková účast a především herní nasazení. Když si hráči na hřišti postup vybojují, budou mít právo divizi hrát. Cesta ale bude dlouhá, doma hrajeme sice osm zápasů,ale ven jedeme do Suchdola, Ostré a hlavně na hřiště vedoucího Sokola Ovčáry. Osobně si myslím že po třetím kole budeme moudřejší. Zahajujeme se čtvrtou Hostouní, pokračujeme v Berouně a ve třetím kole přijede druhý Nymburk,“ uvedl k ambicím hráčů Jiří Voráček, vedoucí A mužstva Tatranu Sedlčany.

Podle Jiřího Voráčka mužstvo zůstalo pohromadě, z rakouského angažmá se do týmu navrátil Řehák. Po půlroční pauze zaviněné fotbalovým zraněním začal s individuálním tréninkem Bartoš. „Zda s ním budeme moct na jaře počítat ale nevíme. Do přípravy se naopak pro vážnější onemocnění zatím nezapojil Vystyd,“ vysvětlil Voráček. Největší problém má však Tatran s gólmany. Zrůbek přestoupil do týmu Petrovic a tak paradoxně na dvě mužstva aspirující na postup (B tým vede okresní přebor) zůstal jen zkušený brankář Lukáš Mošnička a mladý Jan Ješuta. „Výbor určitě udělá všechno proto, aby otázka dalších gólmanů byla rychle vyřešena,“ dodal vedoucí mužstva.