Tatran byl lepší, přesto odešel poražen

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Poslední říjnový víkend patřil kromě jiného také Středočeskému krajskému přeboru ve fotbale. Jeho 12. kolo bylo rovnoměrně rozděleno na čtyři sobotní a stejný počet nedělních zápasů. Tatran Sedlčany se po senzačním vítězství v minulém kole na hřišti Čelákovic představil na domácím trávníku. Na městské stadionu v neděli 27. října hostil nováčka krajského přeboru, Sokol Vraný. S tímto týmem se Tatran v mistrovském zápase naposledy utkal v květnu 2011 v 1.A třídě, zápas tehdy skončil nerozhodně 3:3. Ani tentokrát se Tatranu nepodařilo zvítězit, naopak přes optickou převahu a množství gólových šancí doma prohrál se Sokolem Vraný 1:2 (0:1).

Úvodní minuty zápasu začaly obě mužstva před solidní návštěvou 150 diváků opatrně, přesto bojovně. V 6. minutě zahrozili první po rychlém útoku hosté, ale centr z pravé strany zlikvidoval domácí brankář. Stejně dobře si poradil s podobnou šancí domácích v 10. minutě i gólman Vraného. Vzruch mezi domácími fanoušky přinesla až 21. minuta, kdy křížná střela jen těsně minula branku hostů. Také další střela v 23. minutě z hranice šestnáctky skončila na rukavicích brankáře. Minutu nato se vyznamenal i domácí brankář, který střelu hostů z blízka vyrazil na roh. V dalších minutách měli víc ze hry hosté, domácím v té době scházel klid a přesná přihrávka. První branka padla do sítě hostů v 38. minutě, ale rozhodčí ji nejspíš správně pro ofsajd neuznal. Uznat však už musel v 43. minutě regulérní branku hostů, kdy se z rychlého útoku přesně trefil Galbavý.

Druhý poločas bojovného utkání začali aktivněji hosté, domácí hráči si přesto v 51. minutě vytvořili šanci, kterou ve vyrovnání na 1:1 proměnil Lípa. O dvě minuty to mohlo být pro Tatran ještě veselejší, ale střela z deseti metrů šla daleko vedle branky hostů. V dalších minutách se hrálo většinou ve středu pole, obě mužstva se zaměřila především na zajištěnou obranu a pokusy o rychlé brejky. Kolem 65. minuty si hráči Tatranu vytvořili dvě slibné šance, ale ani jedna ze střel neskončila za zády brankáře hostů. Zcela odkrytá branka hostů „zývala“ na domácí v 75. minutě, ale i tentokrát domácímu hráči selhala muška. To se opakovala také v 77. minutě, místo gólů tak přibývalo akorát žlutých karet.  Co bylo platné, že Tatran do konce zápasu přitlačil Úvaly k vlastní brance, když se nikdo z domácích nedokázal do branky trefit. Úvaly v poslední deseti minutách se už začaly spokojovat s remízou, a tomu podřídily svou hru. Paradoxně Úvalům šanci na vítězství dali domácí, když zbytečně před svou šestnáctkou faulovali. A střelec Galbavý z trestného kopu ke smůle domácích zamířil i podruhé přesně a rozhodl celý zápas.

Záznam utkání

„Neuznaný regulérní gól a vymyšlený trestný kop,“ začal svůj komentář k utkání Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu. Pak už však pokračoval klidněji: „Samozřejmě, že tyto dvě hrubé chyby ovlivnily zápas, ale nemůžeme všechno svádět na rozhodčí. Kdybychom proměňovali šance, tak by neměli možnost nám ublížit! To je na podzim náš největší problém a proto jsme v tabulce třetí od konce. V sobotu jedeme do Klecan a tam nám bude chybět dobře hrající Bartoš pro čtyři žluté karty a také Valsa. V zápase kde půjde o šest bodů je to velká ztráta. Přesto tam jedeme vyhrát a chceme odčinit domácí porážku!“