Kraj uhradí 2962 pacientům poplatky

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

STŘEDNÍ ČECHY – Na pondělním zasedání členové krajské rady Středočeského kraje odsouhlasili úhradu částky přibližně 5,8 milionu korun formou daru za regulační zdravotnické poplatky. Částka se týká žádostí zaslaných v prvním čtvrtletí letošního roku. Jedná se o poplatky, které byly pacienty uhrazeny jednak ve zdravotnických zařízeních zřízených a založených Středočeským krajem, ale také v ostatních zdravotnických zařízeních ve Středočeském kraji.

Středočeský hejtman tak dodržel předvolební slib ohledně pokračování v této pomoci sociálně slabým. „Jsem rád, že proplácení zdravotnických poplatků v našem kraji zdárně pokračuje. Věřím, že to ocení nejen naši voliči. Suma, kterou jsme dnes na radě odsouhlasili, jistě pomůže na správných místech, konkrétně téměř třem tisícům spoluobčanů,“ řekl po jednání rady středočeský hejtman Josef Řihák.

Celkem bylo za období od 1. ledna do 31. března 2013 na kraj doručeno 3286 žádostí od pacientů, v celkové výši dosahující 6.689.797 korun. Z toho bylo vyhověno 2962 pacientům v celkové částce 5.841.730 korun. „Hlavním důvodem zamítnutí žádostí byla skutečnost, že žadatelé neměli bydliště na území Středočeského kraje, popřípadě to, že žadatelé nedodali požadované dokumenty,“ uvádí tisková zpráva Středočeského kraje.