Kotlina hostí rallycrossový šampionát

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Do areálu Sedlčanské kotliny v sobotu 19. července opět zamíří se svými závodními automobily řada známých českých i zahraniční rallycrossařů. V kotlině se jede čtvrtý závod Mezinárodního mistrovství České Republiky, jehož součástí je i pohárový závod bugin KartCross Mascom Cup 2014. Do programu je také zařazena Česká Trofej pro historické závodní automobily vyrobené do roku 2000. První rozjížďky jsou na programu v sobotu odpoledne, další pak od nedělního dopoledne. Finálové jízdy všech závodů startují v půl třetí odpoledne.

Seznam přihlášených jezdců do 4. závodu šestidílného seriálu MMČR čítá ve třech divizích 22 jmen. Do závodu třídy National 1600, což je v podstatě národní mistrovství Rakouska, je přihlášeno dalších čtrnáct jezdců. „Zvuk nadupaných motorů a pořádná dávka adrenalinu rozhodně nikoho nenechá chladným. O dokonalost diváckého prožitku se v Sedlčanské kotlině postará známá dvojice moderátorů – Tomáš Racek a Marek Cihlář. Přijeďte si vychutnat jedinečnou podívanou a atmosféru s vůní benzínu, pečených klobás a navíc se můžete zúčastnit divácké soutěže o atraktivní ceny,“ zvou na víkendové závody pořadatelé ze sedlčanského Autoklubu RAC.

Po zatím odjetých závodech letošního MMČR vede v divizi SuperCars, která je čistě záležitostí sedmi zahraničních jezdců, Rakušan Alois Höller. Divizi Super 1600 kraluje zatím Lajos Gyula z Maďarska, náš závodník Josef Šusta je v sedmičlenném poli průběžně na pátém místě. Nejpočetněji jsou čeští závodníci zastoupeni v divizi SuperNationals. Na průběžném prvním místě je zatím český jezdec Jakub Bittman, Karel Václavík je třetí a Roman Častoral čtvrtý. Startovní listina pohárového závodu bugin (KartCross Mascom Cup) udává šestnáct přihlášených jezdců,  do závodů České trofeje historiků je přihlášeno patnáct vozů.

  Nedělní burza přilákala na kotlinu spoustu zájemců o prodej i koupi všeho možného