Mladí sedlčanští ragbisté se představili na turnaji v Říčanech a nevedli si špatně

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Nejmladší ragbisté v kategorii do osmi let Rugby Clubu Sedlčany se v sobotu 25. února utkali na turnaji v Říčanech s týmy jako Sparta Praha, Válec Říčany, TRY Hunters z Českých Budějovic nebo Praga Starý páky. Sedlčanští ragbisté byli těmto týmům rovnocennými soupeři. Poté co dohráli nejmenší sedlčanské naděje, pustili se do zápolení jejich starší rivalové v kategorii do 10 let.

V prvním zápase narazili na tvrdý oříšek – Slavii Praha, která nastavila laťku velmi vysoko. Kluci (a děvče) se však nevzdali a pokračovali v dalších zápasech se Lvi z Říčan a Sarančaty z Tatry. Těmto týmům již sekundovali s vervou a rozhodně se nedalo hovořit o jednoznačné převaze žádného z nich. V nižších věkových kategoriích se nelpí na bodovém výsledku, nýbrž na radosti ze hry.

„Turnaje jsou přátelským setkáním a je naprosto běžné, že si týmy půjčují hráče, kteří ochotně hrají i za ostatní. Tím je zajištěno, že si zahrají opravdu všichni a mohou mít radost ze společné hry. Týmovost je jedním z pilířů ragby jako takovým napříč týmy od těch nejmenších k největším. Turnaje jsou velké akce s rodinnou atmosférou, kde se oslavuje hra jako taková a je oceněn každý z malých účastníků,“ píše Martin Zemánek z Rugby Clubu Sedlčany.

Zdroj/foto: Martin Zemánek