Hygienici navštívili sedlčanský Hotel Florián i závodní kuchyni ZD Krásná Hora

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Zaměstnanci Krajské hygienické stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze, územního pracoviště Příbram, zveřejnili výsledky kontrol v závodní kuchyni Zemědělského družstva Krásná Hora nad Vltavou a později také stravovací části Hotelu Florián Sedlčany. V obou případech našli v kuchyni nedostatky a v obou případech provozovatele čekali finanční postihy.

Jak v závodní kuchyni v Krásné Hoře, tak i v kuchyni hotelu Florián byly skladovány v mrazících boxech potraviny s prošlým datem spotřeby. V závodní kuchyni se jednalo o uzenou kýtu bez kosti, hovězí žebra a vepřovou krkovici bez kosti (v celkovém množství cca 10 kg). V kuchyni hotelu Florián se jednalo o vepřovou pečeni bez kosti (6 kg), 14 ks houskových knedlíků, 9 balení meruňkových knedlíků.

Ve skladu potravin závodní jídelny byly na policích zjištěny mezi potravinami určenými pro výrobu pokrmů ve stravovací službě i potraviny s prošlým datem minimální trvanlivosti (2 kg pšeničné krupice, 8 kg krup, 5 kg bulguru). V kuchyni hotelu Florián bylo v době kontroly zase zcela nevhodně v hrubé přípravně zeleniny, při teplotě prostředí, prováděno rozmrazování masa.

V obou stravovacích provozech se jednalo i o další nedostatky. Kompletní zprávy o kontrolách hygieniků v uvedených stravovacích zařízeních si zájemci mohou přečíst na webu Krajské hygienické stanice:
Výsledky kontroly provedené v závodní kuchyni ZD Krásná Hora
Hygienici provedli kontrolu ve stravovací části Hotelu Florián v Sedlčanech

Zdroj/foto: Krajská hygienická stanice