Ze čtveřice středočeských ski areálů zahájí v pátek 18. prosince provoz dva

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLEC-PRČICE – Na území Středočeského kraje jsou celkem čtyři lyžařské areály – Chotouň u Jílového, Mnichovice, Kvasejovice a Monínec. Z této čtveřice se o posledním adventním víkendu otevře jak areál Chotouň, tak i největší středočeský areál Monínec. V horní části monínecké sjezdovky obsluhované kotvovým vlekem je momentálně 50 až 70 centimetrů technického sněhu. Sezonu zahájí monínecký areál v pátek 18. prosince, a to večerním lyžováním v čase 18 až 21 hodin.

V následujících dnech bude na Monínci v čase od 9 do 16 hodin probíhat denní lyžování a následně od 18 do 21 hodin večerní lyžování pod umělým osvětlením. Tento víkend by se mělo ještě jezdit za ceny vedlejší sezony (do 20. 12.), od 21. prosince pak za ceny sezony hlavní. Znamená to, že například čtyři hodiny denního lyžování vyjdou dospělou osobu na 490 korun, za tři hodiny večerního lyžování zaplatí dospělý 340 korun. Od 21. prosince se ceny v hlavní sezoně zvýší průměrně o sto korun.

Nedaleký ski areál Kvasejovice má na sjezdovce nesouvislou vrstvu technického sněhu. „Sněhu zatím máme na naši plochu málo, takže zatím to nejsme schopni spustit,“ uvádí provozovatel Petr Kroužil. Dalším areálem, který v pátek 18. prosince zahájí už v 9 hodin ráno provoz je areál Chotouň. Na svahu tu leží 30 až 40 centimetrů technického sněhu, v provozu bude mít Chotouň pouze jeden hlavní vlek. Provoz o tomto víkendu nezahájí Šibeniční vrch u Mnichovic.

Ilustrační foto: Václav Peterka