Nezaměstnanost na Sedlčansku v listopadu stoupla o dvě desetiny procenta

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Lidí bez práce na Sedlčansku v listopadu přibylo, uvádí to data Úřadu práce ČR. Na pracovišti Úřadu práce v Sedlčanech tak bylo na konci listopadu z celkového počtu 14 080 lidí ve věku od 15 do 64 let evidováno celkem 461 lidí bez práce. Listopadová míra nezaměstnanosti se oproti říjnu zvedla o dvě desetiny na rovná tři procenta. Ke konci listopadu bylo na Sedlčansku 245 volných míst, což je o 21 více než v říjnu 2020.

Jak vyplývá z listopadových dat Úřadu práce ČR, tak nejvíce volných míst bylo na konci listopadu v Sedlčanech (163) při míře nezaměstnanosti 3,2 procent a počtu 153 lidí bez práce. V Sedlci-Prčici bylo ke konci listopadu deset volných míst při míře nezaměstnanosti 2,5 procent a počtu 49 lidí bez práce. V městě Krásná Hora nad Vltavou bylo na konci listopadu jedno volné místo při míře nezaměstnanosti 2,0procent a počtu sedmnácti lidí bez práce.

Z obcí regionu měly v listopadu nadprůměrnou míru nezaměstnanosti Milešov (6,0 %), Vysoký Chlumec (5,2 %) a Kosova Hora (4,3 %). Na opačné straně listopadové tabulky míry nezaměstnanosti v obcích Sedlčanska měla nejméně nezaměstnaných Jesenice (0,8 %). Následovaly Osečany (1,1 %), Nalžovice (1,8 %) a Klučenice (2,0 %). Nezaměstnanost stoupla podle analytiků jen mírně díky vládní programům, v prosinci se situace může změnit kvůli masivnějšímu propouštění.

Zdroj: Úřad práce ČR
Ilustrační foto:
pixabay.com