V Sedlčanské kotlině se o víkendu jede FIA Zóna střední Evropy v rallycrossu

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Do areálu Sedlčanské kotliny se o víkendu 1. a 2. srpna opět po roce vrací závod FIA Zóny Střední Evropy v Rallycrossu. Součástí sedlčanského podniku bude také Česká trofej historických automobilů a závod divize Kartcross. Startovní listina slibuje letos velmi zvučná jména a vysokou obsazenost v jednotlivých divizích s mezinárodní účastí. A to nejen z důvodu velkého počtu zrušených zahraničních závodů.

V královské divizi Super Cars je aktuálně přihlášeno šest jezdců a nechybí mezi nimi Alois Höller a Aleš Fučík. Ty na startu doplní bývalí autokrosaři Jan Bartoš a Marek Joura. V divizích Super Touring Cars si nikdo nedokáže představit závod bez nedostižného Romana Častorala, který bude mít ve své třídě na tomto závodě opravdu vysokou konkurenci nových jezdců. Také v dalších kubaturách divize Super Touring Cars se pro sezonu 2020 objevila nová jména.

V České trofeji historiků se představí stálice českého rallycrossu Pavel Koutný, Marek Zeman a Jaroslav Marchal. „A nutno dodat, že v těchto divizích se o přední příčky perou i zástupkyně něžného pohlaví. V sériové divizi takzvaných eNek budou mít diváci možnost fandit vycházejícím hvězdám rallycrossových tratí Martinu Knápkovi a Lukáši Pechovi, kteří zde v Sedlčanech začínali jako jezdci hobby závodů,“ píše v pozvánce Daniel Kříž z pořádajícího autoklubu.

Zdroj: Daniel Kříž
Ilustrační foto:
David Krátký