Kraj doporučuje obyvatelům nosit roušky v hromadných dopravních prostředcích

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

STŘEDNÍ ČECHY – Nošení roušek v hromadných dopravních prostředcích na území Středočeského kraje doporučil dnes, v pátek 24. července 2020, obyvatelům kraje po svém jednání Krizový štáb. Doporučení nošení roušek se bude týkat i zaměstnanců krajského úřadu Středočeského kraje.

„V tuto chvíli se jedná skutečně o doporučení, které souvisí s nárůstem počtu onemocnění Covid-19, a to ve snaze zabránění dalšímu šíření nemoci,“ říká hejtmanka a předsedkyně Bezpečnostní rady kraje Jaroslava Pokorná Jermanová. Připomněla také, že v tuto chvíli je v platnosti používání roušek při návštěvě lůžkových zdravotnických a sociálních zařízení Středočeského kraje.

Momentálně k dnešnímu dni (pátku 24. července) je ve Středočeském kraji 240 aktuálně nemocných lidí. Za posledních 24 hodin přibylo ve středních Čechách 27 případů nákazy covid-19. Nejvíc v oblasti Praha východ (sedm). Celkově má nejvíce nakažených oblast Kutná Hora (42), úplně bez nákazy je oblast Rakovnicka. V oblasti Příbramska jsou dvě nakažené osoby.

Zdroj: Středočeský kraj a KHS
Ilustrační foto:
pixabay.com