Sedlčanský kulturní dům ruší do odvolání všechny akce, ostatní se zatím nevyjádřili

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – V souvislosti s nařízením vlády ohledně rušení všech akcí s účastí nad sto obyvatel, sedlčanský kulturní dům ruší plánovaná divadelní představení a koncerty až do odvolání. Sedlčanské kino by mělo nadále promítat, protože víc jak sto osob se promítání nezúčastňuje. Stejně tak sedlčanské muzeum zatím nezrušilo čtvrteční (12. března) Večer při svíčkách s Honzou Jarešem.

Bez omezení by měl fungovat provoz sedlčanské knihovny. Pokračovat bez omezení by měl na zimním stadionu také hokejový turnaj. Co se týká sportovních akcí, tak podle vyjádření Fotbalové asociace ČR se neruší ani soutěžní utkání organizované FAČR, KFS, nebo OFS. V praxi to znamená, že se nadále budou hrát zápasy České fotbalové ligy, Divize, Krajských přeborů a všech nižších fotbalových soutěží.

Podle doplňujících informací je pořadatel sportovních akcí, hokejových i fotbalových utkání (domácí klub), však povinen zabezpečit, že se soutěžního utkání nezúčastní více než 100 osob. Avšak podle nejaktuálnějších informací se do počtu 100 osob započítávají nejen diváci, ale i hráči, trenéři, rozhodčí, časoměřiči, statistici, ledaři, zdravotní a pořadatelská služba, novináři, fotografové a podobně.