SEDLČANY – Alica Fielisová ze Středního odborného učiliště Sedlčany je jednou z patnácti finalistů celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. O postup do finále usilovalo 160 studentů. Finále se uskuteční ve středu 4. prosince v kulinářském studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích. Soutěží se o ceny v celkové hodnotě 45 000 Kč. I letos je do hlasování zapojena veřejnost, která může hlasovat na FB Rio Mare o „Cenu veřejnosti“.
Studenti odborných středních škol se zaměřením na gastronomii měli za úkol vymyslet originální recept pro zdravou a moderní svačinu za použití rybích výrobků Rio Mare. Nyní úkolem finalistů bude připravit živě před porotou, ve stanoveném limitu 20 minut, pět porcí své originální svačinky z prvního korespondenčního kola. Hodnotí se chuť, nápad, prezentace, ale také dodržení časového limitu.
Sandwich s omáčkou z dijonské hořčice s koprem, opečenou dýní a tuňákem Rio Mare finálistky Alice Fielisové si můžete připravit i vy. Na čtyři porce budete potřebovat tyto suroviny: 1 a půl konzervy Rio Mare tuňáka ve vlastní šťávě, 1 tuba Rio Mare Paté lososový krém, 8 ks toustového chleba, 4 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce bílého jogurtu, 1 malá dýně, 1 hrst listového špenátu, 1 lžíce kopru, 1 lžíce extra panenského olivového oleje Monini Classico.
Očištěnou a na plátky nakrájenou dýni opečeme na pánvi do měkka a před koncem opékání ji zakápneme extra panenským olivovým olejem Monini Classico. Do misky vložíme bílý jogurt, najemno nakrájený kopr a smícháme s dýní. Na suché pánvi opečeme toustový chléb. Na jeden krajíc natřeme dijonskou hořčici, položíme dýni, na ni dáme Rio Mare Paté lososový krém, dále listy opraného špenátu a tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě. Přiklopíme druhý krajíc a podáváme.
Autor/zdroj/foto: Táňa Nevrklová
Crest Communications Ostrava s. r. o.