Nepochopitelný výpadek domácích v druhé půli stál za debaklem 0:4

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – 24. kolo Divize skupiny A zakončil v neděli 5. května zápas domácího Tatranu Sedlčany s mužstvem SK Senco Doubravka. Na podzim Tatran s tímto plzeňským celkem na jeho stadionu remizoval 2:2 a přivezl si bod, když ve střelbě penalt neuspěl. Před výkopem nedělní odvety označovali domácí utkání jako mimořádné. Jestli na tomto zápase bylo něco mimořádného, tak snad jen nepochopitelný výpadek fotbalistů Tatranu v druhém poločase a zasloužený trest v podobě výsledku 0:4.

Přes 400 diváků bylo zvědavo na to, zda se sedlčanští fotbalisté „oklepali“ z vysoké prohry v Rakovníku v minulém kole. První část utkání patřila domácím, když už v první minutě měl šanci Haas. Také další minuty přinesly několik šancí domácích, ale žádná v síti Doubravky neskončila. Hosté poprvé zahrozili až v 35. minutě, když na dva obránce domácích postupovala pětice hráčů Doubravky. První střelu řešil Glogar nepovedeným odkopem a na brankové čáře ho musel zastoupil Čejda. Vzápětí přišly další tři šance Tatranu, ale ani tentokrát se domácí fanoušci gólu nedočkali. Pak však domácí v závěru první půle ztratili na polovině hřiště míč a hosté šli do otevřené obrany. Na rozdíl od domácích střelců Roubal zamířil přesně.

Druhý poločas byl na rozdíl od toho prvního v režii hostů. Domácí kazili přihrávky, záložníci přestali hrát, byli pomalí a v soubojích jeden na jednoho propadali. Zákonitě se tak hosté dostávali častěji k míči a stříleli góly. V 53. minutě po autu hostů našla přihrávka úplně volného Krejčího na desítce a ten pohodlně vstřelil druhou branku. Potom dvakrát lehce proběhl kolem sedlčanských stoperů Ungr a „bylo vymalováno“. V závěru stačil ještě Sirotek v dobré pozici minout branku. „Tatran byl ve všech ukazatelích lepším týmem, ale střelecky jsme propadli. Byl to zápas blbec na který je potřeba rychle zapomenout,“ řekl po zápase Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu.

Tatran Sedlčany – SK Senco Doubravka
0:4 (0:1)
Góly: – 45. Roubal, 53. Krejčí, 59. Ungr, 68. Ungr
Žluté karty: 84. Matoušek – 50. Roubal
Sestava Tatranu: Glogar – Soldát, Čejda, Brotánek, Lípa P. (78. Nováček) – Kdolský, Dvořák (70. Sirotek), Krůta M., Kvěch – Haas (68. Matoušek), Senft
Rozhodčí: Svoboda – Ježek, Rychtár
Diváků: 412