Zametací stroje technických služeb vyrážejí do ulic. Sledujte přenosné dopravní značky!

SEDLČANY – Už teď můžeme v některých ulicích vidět přenosné dopravní značky upozorňující na blížící se blokové čištění. S úklidem ulic začnou Sedlčanské technické služby (STS) 2. dubna a potrvá až do konce dubna. Zaměstnanci STS budou zametacími stroji uklízet ulice, chodníky, parkovací plochy a veřejná prostranství v době od 6 do 15 hodin. Během prvním třech dnů zvládnou uklidit ulice v lokalitě Lhotka, prostor autobusového dopravního terminálu i přilehlých ulic.

5. dubna se vrhnou STS na okolí Novoměstského náměstí a přilehlé ulice. Po víkendu, v pondělí 8. dubna přijdou na řadu ulice v okolí sedlčanského kulturního domu. Úklid centrálního náměstí T.G. Masaryka je naplánován na úterý 9. dubna. O den později přijde na řadu Severní sídliště, 12, dubna sídliště Jižní. Uklízet se budou i parkoviště pod Vyšehradem, v ulicích Na Potůčku, na Komenského náměstí, v Luční ulici a také za objektem gymnázia.

Dojde také na úklid parkovišť u paneláků, před kinem, v ulici 28. října a u stadionu Taverny včetně komunikace k loděnici. Relativně nejdéle si na úklid místních komunikací počkají obyvatelé ulic K. H. Máchy, K Cihelně, Sadová a Podsadová. Na posledních pět pracovních dnů v dubnu mají STS naplánovány úklidy komunikací na Červeného Hrádku a v ostatních osadách připadajících pod Sedlčany. Tady se čistící stroje technických služeb mají objevit v době od 29. do 30. dubna.

Na blokové čištění budou všichni občané upozorněni v daných lokalitách dopravním značením, proto žádáme řidiče, aby si pozorně všímali přenosných dopravních značek. V daných částech města se objeví v předstihu několika dnů předem, opatřeny budou tabulkou s vyznačeným datem i časem, kdy bude v ulici platit dočasný zákaz parkování. Prosíme, věnujte pozornost tomu, kdy se bude zametat Vaše ulice a včas přeparkujte Váš vůz. Vyhnete se zbytečným komplikacím spojeným s případným odtahem,“ informuje sedlčanská radnice.

Zdroj: Město Sedlčany
Ilustrační foto:
pixabay.com