Tatran ani na hřišti pražské Aritmy nedal gól a znovu tak nebodoval

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

PRAHA – Předposlední kolo fotbalové Divize skupiny A otevřela v sobotu 9. června dopoledne hned čtveřice zápasů. Mezi nimi také utkání Tatranu Sedlčany na umělém trávníku pražské Aritmy. Na podzim Tatran doma s pražským týmem remizoval a dva body bral za vítězství v penaltách. Domácí Aritmě v odvetném utkání už o nic nešlo (52 bodů a definitivně 2. místo), podobně tak fotbalistům Sedlčan (44 bodů), kteří bez ohledu na další výsledky tohoto a posledního kola měli jistotu Divize i pro příští sezonu. Ve vyrovnaném odvetném utkání rozhodl větší důraz domácích v poli i před brankou a jedna povedená akce po chybě hostů. Ti tak vyšli gólově znovu naprázdno.

Úvodní minuty zápasu ani na jedné straně žádnou vyloženou šanci nepřinesly. Aktivnější domácí se víc pokoušeli o střelbu, ale chyběla jim přesnější muška. První vážnější střelu tak vyslali domácí na Glogara až v 22. minutě, ale mířila do středu branky. Za další dvě minuty měli šanci i hosté. ale Haase stačil domácí bek ve vápně skluzem zavánějícím faulem odzbrojit. V 25. minutě Glogar zasahoval před nabíhajícím hráčem. 32. minuta a Kdolského přímý kop před branku nikdo nezachytil. V 34. minutě domácí kopali zleva přímý kop, ale nabíhající hráč poslal hlavičku nad branku. V 38. minuta tři hráči domácích šli sami na jednoho obránce hostů, ale tak dlouho otáleli se střelou až jim hosté zabránili ve skórování. Ve 42. minuta kopali hosté roh, ale opět bez gólového zakončení. V poslední minutě prvního poločasu přišel další náznak šance domácích, ale lehký míč stačil sedlčanský brankář vyrazil.

Hned z prvního útoku druhé půle mohli domácí skórovat, ale hostům se podařilo odvrátit na roh. V 48. minutě podnikli hosté rychlý útok na jehož závěru se dostal k míči Senft, ten však domácí branku přestřelil. Další příležitost měl Senft po přihrávce Haase v 52. minutě, ale domácí bek mu stačil míč vypíchnout. V 54. minutě stříleli domácí, Glogar lehkou střelu zachytil. V 55. minutě domácí faulovali těsně před vápnem, ale Kdolský trefil jen zeď. V 57. minutě se pustil domácí hráč mezi dva beky, ti s pomocí brankáře odvrátili na roh. V 64. minutě kopali hostů roh, domácí gólman podběhl míč, ale Vystyd ze dvou metrů poslal míč hlavou nad branku. V 71. minutě domácí gólman daleko z branky nastřelil při odkopu Dvořáka, ale ten byl tak překvapen, že netrefil prázdnou branku. Hned na to podnikli domácí rychlý protiútok na jehož závěru Glasnovič prostřelil po zemi Glogara a otevřel skóre zápasu. V 76. minutě kopal Haas trestný kop, ale nastřelil zeď. V 85. minutě Haas už domácího gólmana překonal, ale na brankové čáře ho zastoupil jeden z obránců. O dvě minuty později poslal Soldát lehkou střelu do rukou domácího brankáře.To byla zároveň poslední šance zápasu, která pro hosty znamenala jednobrankovou prohru a pokračující střelecké trápení.

SK Aritma Praha – Tatran Sedlčany
1:0 (0:0)
Góly: 74. Glasnovič –
Žluté karty: 55. Beneš – 76. Soldát, 78. Kvěch
Sestava Tatranu: Glogar – Lípa V., Brotánek, Vystyd, Hájek – Kdolský, Dvořák M., Kvěch, Haas – Senft, Soldát
Rozhodčí: Šmat – Nehasil, Talpáš
Diváků: 90