Kotlina: autocross zná letošní mistry ČR

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Sedlčanská kotlina byla v sobotu 1. a neděli 2. října letošním posledním dějištěm seriálu mezinárodního mistrovství České republiky (MMČR) v autokrosu a Mascom Cupu v kartcrossu. Na startu se v hlavních kategoriích MMČR objevila pětačtyřicet závodníků. Dohromady pětapadesát jezdců pak startovalo v kartcrossovém Mascom Cupu a v kategoriích Racer Buggy. Startovní listina v nejsilnější divizi Super Buggy obsahovala patnáct jmen, listina divize Buggy 1600 tři jména, v divizi Touring 1600 startovalo čtrnáct závodníků a divize Touring Autocross čítala jedenáct jmen.

Mistrem České republiky v nejsilnější třídě Super Buggy (+D7) se stal pro rok 2017 Radek Jordák (Alfa Racing Volvo), který v Sedlčanech dojel až na desátém místě, přesto zisk dvaceti bodů mu na celkové prvenství stačil. Kategorie Buggy 1600 (+D8) se stala v kotlině kořistí Petra Nikodéma (CM Buggy GSXR), který si tímto vítězstvím dojel i pro mistrovský titul. V divizi „plechových“ aut Touring Autocross (D6) zvítězil v kotlině Milan Purma (Škoda Felicia), celkově byl však nejúspěšnější Miroslav Bodanský, Divizi Touring D5 vyhrál v kotlině Aleš Fučík (Škoda Fabia), který celkově skončil druhý. Mistrem a vítězem letošního seriálu MMČR se stal Pavel Svoboda.

V divizi Junior Buggy se na start v Sedlčanech postavily pouze čtyři mladí autokrosaři. Zvítězil Jakub Novotný, což mu stačilo na celkové druhé místo. Českým šampionem v divizi Junior Buggy vyhrál Martin Kadlečík. V kartcrossu se ze zisku zlatého věnce radoval v kotlině Jan Kuneš, toho však čeká ještě jeden závod. V jednotlivých kategoriích mládeže Racer Buggy (celkem 32 jezdců) byli v Sedlčanech úspěšní Matěj Ouředníček (RB 160), Tomáš Sulek (RB 125) a mezi dvanáctkou jezdců kategorie RB 250 byl nejlepší Dominik Starosta. Celkovými vítězi a šampiony pro letošní rok se stali v kategorii RB 160 Jan Matějka, v RB 125 Tomáš Sulek a v RB 250 Václav Kindl.

  V Sedlčanské kotlině hřměly o víkendu motory malých bugin, jel se tu Mascom Cup

Fotogalerie Vojta Konopištský