KROS představí v Pohodě jedenáct kapel

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Občanské sdružení Kulturně-revoluční obroda Sedlčanska připravilo pro své příznivce zajímavý zážitek v podobě souboje o účast na KROSFESTu. V sedlčanském klubu Pohoda se v sobotu 8. května představí deset regionálních interpretů. Diváci svým hlasováním určí, které tři kapely získají možnost vystoupit na srpnovém festivalu. Jako host večera vystoupí newyorská kapela Star Fucking Hipsters.

„Do souboje se přihlásilo deset, převážně punkových a rockových kapel. Čtyři ze Sedlčan, dvě z Příbrami a po jedné z Křenoviček, Vysokého Chlumce, Příčov a Vrchotových Janovic. Tři z nich získají nominaci na KROSFEST, který se  letos  znovu uskuteční  21. srpna v Příčovech.  Připravena je i tombola, dražba a slosování o dva lístky na festival. Třešničkou na dortu  bude v závěru večera vystoupení kapely z dalekého New Yorku – STAR FUCKING HIPSTERS,“ uvádějí pořadatelé.

Festival KROSFEST je vlajkovou lodí občanského sdružení KROS (Kulturně-revoluční obroda Sedlčanska). Druhý ročník festivalu se bude znovu konat na fotbalovém hřišti v obci Příčovy. Krosfest se snaží nabídnout alternativní kulturu širšímu spektru diváků, a proto není jednosměrně zaměřen. Krom punku a ska zabředá i do folku, rocku a dalších. Na prvním ročníku se krom rozmanitých hudebních uskupení objevily mimo jiné různé divadelní spolky, výstavy, projekce a rovněž různé diskusní panely.

„V duchu minulého ročníku se pokusíme i letos rozšířit návštěvníkům kulturní, ale i sociální-ekonomické obzory, a proto opět v programu narazíte i na akce podobného ražení. Program bude jako minule rozdělen mezi hlavní pódium a divadelní stan, kde bude probíhat doprovodný program. Dále budou návštěvníkům k dispozici různé druhy občerstvení, jak pro masožravce, tak i pro vegetariány. Kdo bude mít zájem může rovněž okusit vodu nedalekého lomu,“ dodávají k akci členové KROSu.

Související články:
24.3.2010 V Červeném salonku vystoupí Trio Vojtěcha Eckerta
3.12.2009 Na jazzovém koncertu zahraje Petr Zelenka band