Měla informace o likvidaci sedlčanské mlékárny zůstat veřejnosti utajena?

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

V souvislosti s moji středeční zprávičkou na webu Sedlčanský kurýr „Sedlčanskému Pepovi zvoní hrana, jeho výroba má v Sedlčanech skončit“ se objevily na zdroji (Finanční noviny) v komentářích informace od Michala H. s tímto textem: „Omlouváme se čtenářům za neaktuální informaci převzatou ze serveru ČTK a publikovanou na tomto serveru“. Podle toho by snad někdo mohl nabýt dojmu, že informace o zániku víc jak 60 let staré tradiční sýrařské výroby v Sedlčanech je nepravdivá. Stejně tak řada zpravodajských serverů tuto informaci ČTK ze svých stránek rychle stáhla. A to přesto, že pravdivá je!

Den po zveřejnění na webu Sedlčanský kurýr, tedy ve čtvrtek 1. února proběhlo na sedlčanské radnici jednání starosty města Jiřího Buriana s generálním ředitelem Miroslavem Maňáskem. Toto jednání opravdu potvrdilo, že úmysl francouzské firmy zrušit v Sedlčanech mlékárnu se zakládá na pravdě. Vzápětí se 1. února odpoledne upravená zpráva ČTK objevila také na webových stránkách iDnes.cz, stejně tak České televize a podobně také Českého rozhlasu.

Zajímá vás, jaké mlékárenské výrobky se značkou Český výrobek mají značku garantovanou Potravinářskou komorou ČR „Sedlčanský“ ? Sedlčanský Hermelín Původní / balení Duo (2 ks) / Hermelínek, Sedlčanský Hermelín sezónní (ochucený), Sedlčanský Hermelín Smetanový, Sedlčanský Hermelín Pikantní, Sedlčanský Hermelín se šunkou, Sedlčanský Hermelín Figura s jogurtovou kulturou, Sedlčanský Pepin, Sedlčanský Romadůžek, Sedlčanský Vltavín, Sedlčanský Modřenín, Sedlčanský Troubelín, Sedlčanský tvaroh.

Ladislav Havel,
provozovatel webu Sedlčanský kurýr