Tatran veze z Vraného velmi cenný bod

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

VRANÝ (SLÁNSKO) – Středočeský Ondrášovka krajský přebor ve fotbale měl o víkendu na svém programu už 27. kole. Většina zápasů tohoto kola se hrála v sobotu, v neděli 25. května tak zbývalo sehrát jen dvě utkání. Mezi nimi i utkání devátého mužstva Sokola Vraný s hostujícím Tatranem Sedlčany, kterému v průběžné tabulce patřilo místo dvanácté. Na podzim Tatran se Sokolem Vraný doma nešťastně prohrál 1:2. Fotbalisté Sedlčan už před výkopem věděli, že každý získaný bod ve Vraném by pro ně měl cenu zlata, neboť situace na konci tabulky zkomplikovaly Semice, které vyhrály na hřišti Klecan. Tatran Sedlčany sehrál se Sokolem Úvaly vyrovnaný zápas a přestože neproměnil jednu penaltu, veze si domů cenný bod za remízu 2:2 (0:0).

Hned od úvodních minut zatlačilo domácí mužstvo hosty ze Sedlčan na jejich polovinu, ale obrana hostů včetně gólmana Mošničky jim skórovat nedovolila. Hodně štěstí měl Mošnička v 13. minutě, kdy střela zdálky se lehce otřela o břevno jeho branky. Také 16. minuta znamenala pro domácí velkou šanci, kdy nejprve vyběhnuvší Mošnička vyrazil přízemní střelu a dorážející hráč Vraného nedokázal trefit prázdnou branku. Od 20. minuty se hra začala vyrovnávat a hosté se víc tlačili do útoku. V té samé minutě se jim naskytla z brejku slibná šance, ale útočník Tatranu minul branku. Až do konce poločasu se hra rychle přelévala od branky k brance. Vyskytly i příležitosti ke vstřelení gólu, ale hráčům obou mužstev chyběl v rozhodujícím okamžiku klid.

Neuběhla ani jedna minuta druhého poločasu a hostům se naskytla po faulu v šestnáctce šance otevřít skóre z nařízeného pokutového kopu. Neomylný exekutor „desítek“ Bartoš však v sestavě Tatranu chyběl a tak se jej snažil zastoupit Matoušek. Ten tak dlouho při rozběhu přemýšlel kam vystřelit, až míč nakonec poslal nad branku. Od tohoto okamžiku převzali iniciativu domácí fotbalisté a po několika zástřelech a úspěšných zákrocích hostujícího gólmana Mošničky přišla úvodní branka utkání. Úspěšným střelcem byl v 63. minutě domácí fotbalista Abraham – 1:0. V 73. minutě odpískala rozhodčí Žáková proti domácím další penaltu, kterou tentokrát Pešek bezpečně proměnil a srovnal na 1:1. Za dalších pět minut však přišel faul i v šestnáctce Tatranu a Žáková znovu ukázala na značku pokutového kopu. Domácí střelec Zelenka se nemýlil a poslal Úvaly do vedení 2:1. Z náskoku se však domácí dlouho neradovali, v 80. minutě srovnal hostující Němec na 2.2. V posledních deseti minutách zápasu to na hřišti začalo jiskřit, výsledkem byla červená karta hostujícího Janouška a Tatran dohrával zápas v deseti. Následně si žlutou kartu vysloužili za strkanici také domácí hráč Rada a hostující gólman Mošnička. Skóre se však i přes velkou snahu domácích do konce zápasu už ale nezměnilo.

„První poločas jsme neodehráli dobře, domácí nakopávali dlouhé míče a my jsme jejich náběhy špatně pokrývali. Do druhého poločasu nastoupilo jiné mužstvo, které si vzalo kritická slova trenérů k srdci a začalo příkladně bojovat. Tentokrát nebudeme chválit jednotlivce, ale za druhý poločas celé mužstvo. Na zlepšené hře měl podíl střídající Haas, který nahradil Strnada, jenž není po zranění ještě v plné formě. Držíme dvanácté místo a rádi by jsme na něm skončili i po skončení soutěže. Proto musíme teď dvakrát doma zvítězit proti Klecanům a Semicím, kteří jsou těsně pod námi,“ řekl vedoucí mužstva Tatranu Sedlčany Jiří Voráček.