Tatran vyhrál 2:0, diváci ale hodně trpěli

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Zápasy 26. kola fotbalového krajského přeboru byly rovnoměrně rozděleny do obou víkendových dnů. Ty sobotní se hrály za trvalého deště, v neděli pak měli fotbalisté ve Středočeském kraji přece jen příznivější povětrnostní podmínky. V průběžné tabulce dvanáctý Tatran Sedlčany nastoupil v neděli 18. května na domácích stadionu proti dalšímu mužstvu ode dna průběžné tabulky KP, patnáctému SK Unionu Čelákovice. Na podzim se sedlčanským fotbalistům proti týmu, který sestoupil z divize dařilo. Na jeho domácím hřišti v říjnu 2013 vyhráli vysoko 7:2. Nedělní slabý výkon sedlčanského A mužstva měl k opakování tohoto výsledku hodně daleko, přesto Tatran Sedlčany doma porazil SK Union Čelákovice 2:0 (2.0).

Do prvního poločasu nastoupili domácí nejen s Bartošem v obraně, ale také s uzdraveným Strnadem.  Soupeře z Čelákovic zatlačili v úvodu na jeho půlku, první náznak šance si domácí vytvořili v 7. minutě, ale střela šla mimo tyče. V 11. minutě kopal Tatran roh, na vysoký míč společně naskakovali Bartoš a hostující gólman, od nich se míč dostal k Soldátovi, který zblízka skóroval – 1:0. V dalších minutách však domácí nepochopitelně zvolnili, toho stále více začali využívat hosté. Do další dobré šance se domácí dostali až v 36. minutě, ale brankář hostů přízemní střelu zlikvidoval. V 38. minutě kopali fotbalisté Sedlčan zleva trestný kop, odražený míč se dostal znovu k Soldátovi a ten zvýšil na 2:0. Vzruch před brankou hostů přinesla hned následující minuta, ale nepovedený pokus o lob skončil v náručí čelákovického gólmana. Skóre se do konce prvního poločasu už nezměnilo.

Žádnou změnu, kromě střídání Matouška v 56. minutě Hasem, a po jedné žluté kartě na obou stranách, nepřineslo ani prvních dvacet minut druhé půle. Oba týmy se víc než se soupeřem, potýkaly hlavně s vlastní přesnou přihrávkou. Když už se někdo z dvacítky hráčů v poli dostal na dostřel branky, buď o míč přišel, nebo mu scházela přesná muška. Trochu záživnější hru pro asi 120 diváků přineslo až posledních dvacet minut. Nejdříve v domácím mužstvu Pudila nahradil v 76. minutě Repetný, o dvě minuty později gólman Mošnička na brankové čáře zlikvidoval po kopu od rohového praporku slibnou šanci hostů. V těchto minutách byli hosté aktivnější, domácí pouze 79. minutě Strnada vystřídali Čejdou.  V 83. minutě si žlutou kartu vysloužil i golman hostů František Skuhravý, o minutu později pak i domácí Čejda a hostující Švorba. Tutovka si hráči Tatranu vypracovali v 87. minutě, ale radost domácím fanouškům pokazil hostující brankář Skuhravý. Pro diváky oboustranně nepohledný fotbal zakončila v 90. minutě žlutá karta hostujícího Magady a následující závěrečný hvizd rozhodčího Suchého.

„Hrál se velice důležitý zápas o šest bodů. Nám se zápas po herní stránce moc nepovedl, soupeř byl určitě fotbalovější. Historie se neptá jak se hrálo, důležitý je výsledek a ten hovořil díky střelecky disponovanému Soldátovi v náš prospěch! Další dobrý poznatek je, že jsme po delší době udrželi čisté konto. Jelikož Klecany a Semice rovněž bodovali, mají naše tři body cenu zlata. Do konce krajského přeboru zbývají čtyři zápasy a s 98% jistotou se dá říct, že jsme zachráněni,“ řekl Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu Sedlčany.