Tatran sehrál s lídrem vyrovnaný zápas

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

OVČÁRY – Středočeský fotbalový přebor měl v sobotu 10. května na programu sedm zápasů 25. kola, poslední utkání tohoto kola se pak hraje v neděli. Do konce soutěžního ročníku 2013/2014 zbývá po tomto kole každému mužstvu sehrát už jen pět zápasů. Fotbalisté Tatranu Sedlčany měli v tomto kole za soupeře lídra krajského přeboru Sokol Ovčáry, utkání se hrálo na jeho hřišti. Tatran v posledních vzájemných utkáních nezískal proti Ovčárům ani bod. Na podzim 2013 prohrál doma 1:3, v ročníku 2012/2013 na podzim 2:4 a na jaře 0:2. Ani v sobotním utkání fotbalisté Tatranu tuto nepříznivou bilanci nedokázali prolomit a znovu prohráli stejným výsledkem jako na podzim 1:3 (1:1).

Proti jasnému favoritovi zápasu nastoupil Tatran hodně oslaben. Chyběli pracovně neuvolněný Bartoš, nemocní Čejda a Lípa, zranění Strnad a Brotánek, vykartovaný Matoušek a z rodinných důvodů také Repetný. Přesto do utkání vsoupili lépe hosté, kteří si během sedmi úvodních minut vypracovali tři gólové šance. Už v 4. minutě poslal Němec do jasné šance Dvořáka, ale ten nedokázal protlačit míč za záda domácího brankáře. Také další centr Soldáta, který prošel celým pokutovým územím volal po gólu, ale nikdo jej z hostů nedokázal dorazit do branky. Přišla 7. minuta, kdy po další akci Tatranu přišel rohový kop. Kvěch ho přesně zahrál na Peška a ten hlavou skóroval – 0:1. Jenže hned v následující minutě odpískal rozhodčí Leška hostům faul a po následném centru z přímého kopu domácí zásluhou hlavičky Viskupa vyrovnali. Ve 13. minutě musel Ségla kvůli zablokované páteři vystřídat Havel. Od 25. minuty hrál s nakopnutým kotníkem Kvěch a jeho výkon byl proti zápasu doma, kde byl vynikající, jen poloviční.

Do zápasu proto musel v druhé půli za Kvěcha naskočit Filip Šťovíček, který hrál dopoledne za dorost, a bohužel se mu nedařilo. Nejprve fauloval v pokutovém území, domácí nařízenou penaltu proměnili a šli do vedení 2:1. V závěru si Šťovíček nepohlídal svého protihráče, ten mu utekl a jeho přihrávku proměnil Hyka ve třetí branku. „Tatran měl ten den prostě smůlu. Nejdříve musel kvůli těžké havárii čekat před Benešovem a přijel k utkání těsně před výkopem. Přesto v oslabené sestavě předvedl dobrý výkon, hráči dřeli, bojovali a nebýt nuceného odchodu zraněných hráčů, mohl i bodově překvapit. V závěru ještě vystřídal Honzu Dvořáka šestačtyřicetiletý Křesina a na hřišti se neztratil. V neděli 18. května hrajeme proti Čelákovicím. Vítězství by nás hodně přiblížilo k účasti v krajském přeboru v sezoně 2014/2015. Byli bychom rádi, kdyby naši věrní fanoušci nás přišli v hojném počtu podpořit,“ řekl Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu Sedlčany.