Tatran v derby inkasoval hned čtyřikrát

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

PŘÍBRAM – Víkendové třiadvacáté kolo krajského fotbalového přeboru mělo v sobotu 26. dubna na svém programu hned sedm utkání. Patřilo mezi ně také dopolední derby Tatranu Sedlčany s mužstvem Spartaku Příbram na jeho stadionu. Fotbalisté Tatranu odjížděli do Příbrami s vědomím, že  v předchozích utkáních se jim proti Spartaku vždy dařilo. V podzimní polovině letošního ročníku krajského přeboru fotbalisty Spartaku doma porazili 3:0, stejnými výsledky ve prospěch Tatranu skončila i obě utkání v soutěžním ročníku 2012/2013. To se změnilo až po devadesáti minutách sobotního utkání, kdy SK Spartak Příbram víc jak přesvědčivě porazil Tatran Sedlčany 4:0 (1:0).

Tatran nastoupil do zápasu bez stopéra Bartoše a jak ukázal další průběh hry, bylo to znát. Zápas začali aktivněji hosté, domácí se na dostřel branky Tatranu dostali až v 5. minutě, ale vybojovali jen rohový kop. Další rychlý útok fotbalistů Spartaku po levé straně byl pro ně už úspěšnější. Než se hostující obránci stačili před svou brankou zorientovat, přišla rychlá přihrávka a domácí Sláma v 8. minutě zblízka poprvé rozvlnil síť branky hostů – 1:0. Také další minuty utkání patřily domácím, naštěstí pro hosty jejich gólman několik nebezpečných centrů vyboxoval. První roh kopali hosté až v 19. minutě, ale branku domácích nijak neohrozili. Fotbalistům Tatranu chyběla v další fázi hry opět přesná přihrávka, jejich útoky tak končily před hranicí šestnáctky. Na branku domácího Spartaku prakticky za celý první poločas ani jednou pořádně nevystřelili. Ale ani domácí na tom nebyli o mnoho lépe, skóre se proto do poločasu už nezměnilo.

Druhý poločas začali znovu lépe hosté, v 49. minutě si vypracovali i slibnou šanci, kterou však na malém vápně zlikvidoval domácí brankář. Následný rohový kop Tatranu už nebezpečí pro domácí nepředstavoval. Jenže opět se v 52. minutě opakovala situace z prvního poločasu: rychlý brejk domácích po levé straně, přesná přihrávka před branku a domácí Ivaník se nemýlil – 2:0. Hosté zahrozili v 60. minutě, ale štěstí se na brankové čáře přiklonilo na stranu domácího gólmana Zykána. To samé se opakovalo také v 62. minutě, kdy domácí brankář zlikvidoval hostům další „tutovku“. Hosté ze Sedlčan vsadili v dalších minutách vše na útok, jenže v 67. minutě přišel pro ně další trest za otevřenou obranu. Dlouhý centr domácích našel na pravé straně volného Ivaníka a jeho přesná střela z velkého vápna znamenala třetí branku v síti hostů. Když po rohovém kopu v 75. minutě domácí Ivaník vstřelil náhradnímu brankáři Tatranu Zrůbkovi čtvrtý gól, a završil tak svůj hattrik, vypadalo to pro Tatran pomalu už na debakl. Do konce utkání si ještě obě mužstva vypracovala několik gólem zavánějících akcí, ale ty na konečný výsledek derby už vliv neměly.

„Naše mužstvo odjíždělo do Příbrami výrazně oslabeno. Chyběli Bartoš a Ségl, jenž se nemohli uvolnit ze zaměstnání, zranění Strnad a Čejda, pro žluté karty nemohl do branky nastoupit ani Mošnička. Na postu středního záložníka se měl objevit dorostenec Senft, ale ten trenérům po hráčích vzkázal, že je zraněný, ač na pátečním tréninku se nezranil. Znova jsme se přesvědčili o tom, jak náš kádr je úzký a když nejsou k dispozici hráči ze základu je náš výkon špatný. Tentokrát se střelecky neprosadil Němec, omluvilo ho to, že přijel k zápasu rovnou po noční směně. Nevím kolik našich hráčů by to udělalo… Pochválit můžeme jedině bojovníka Janouška,“ okomentoval výkon i situaci v A týmu Tatranu Jiří Voráček, vedoucí mužstva.