Tatran po sporné penaltě venku prohrál

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

JÍLOVIŠTĚ – Krajský fotbalový přebor měl o druhém dubnovém víkendu na programu kompletní 21. kolo, přičemž kromě jednoho se většina zápasů hrála v sobotu 12. dubna. Mezi nimi i utkání domácího týmu TJ Jíloviště s hostujícím Tatranem Sedlčany. Fotbalistům Tatranu se v posledních třech kolech dařilo, naopak Jíloviště v 20. kole prohrálo na hřišti Klecan 2:3. „Kéž by se proti Sedlčanům opakoval podzimní výsledek“, přáli si před výkopem domácí, neboť Jíloviště na podzim v Sedlčanech vyhrálo 4:1. Přání se domácímu mužstvu po devadesáti minutách hry splnilo, Jíloviště zásluhou hodně sporné penalty v druhém poločase porazilo Tatran Sedlčany 2:1 (1:1).

Hostující Tatran nastoupil do zápasu s podobnou sestavou jako před týdnem, tedy bez stopéra Bartoše – obranu tedy znovu dirigoval Janoušek. Začátek prvního poločasu se Tatranu nepovedl stejně, jako před týdnem mužstvu Nového Strašecí v Sedlčanech. Po zbytečném rohu fotbalisté Tatranu v 2. minutě inkasovali – 1:0. Ve 20. minutě se ve čtverci uvolnil Němec, ale trefil jen tyč. O sedm minut později vystrašil domácího brankáře Pešek. Běžela 34. minuta, kdy domácí špatně odkopli míč, toho se zmocnil sedlčanský Matoušek a z dvaceti metrů vystřelil na branku. Domácí hráč míč lehce tečoval, čímž změnil směr střely a  bylo vyrovnáno – 1:1. V 43. minutě se dvakrát vyznamenal sedlčanský gólman Mošnička.

Druhý poločas začal Tatran lépe, ale poměrně záhy o výsledku zápasu rozhodla po odehraných třinácti minutách druhé půle nařízená penalta. V 58. minutě domácí hráč fauloval v pokutovém území hostů Janouška, ale k překvapení hostujících fotbalistů rozhodčí Matoušek ukázal na značku pokutového kopu. Neprávem nařízená penalta vyburcovala fotbalisty Tatranu ještě k větší aktivitě. V 65. minutě byl blízko k vyrovnání Soldát, ale jeho střela trefila jen vybíhajícího brankáře. Domácí nic nevymýšleli, vědomi si své výškové a váhové převaze na hřišti, i možnosti zisku tří bodů, míče na malém hřišti jen nakopávali na vysoké hráče. Stejně tak byli oproti hostům důraznější v osobních soubojích, které však místy až přeháněli. Například zákrok na hostujícího Soldáta po červené kartě přímo volal.

  Fotbalisté Áčka Tatranu zahájili jarní část Krajského přeboru doma prohrou s Velimí

„Zápasu by slušela plichta, ale rozhodčí byl jiného názoru a vymyslel si penaltu,“ řekl v úvodu komentáře k utkání Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu. „Naši hráči se pokoušeli hrát fotbal, ale na rozměry malém hřišti a přehuštěném prostoru se nedokázali prosadit. Náprava nás čeká v neděli 20. dubna proti AFK Čáslav B. Celé mužstvo včetně realizačního týmu by chtělo závěrem poděkovat našim příznivcům, kteří nás přijeli do Jíloviště povzbudit,“ dodal Jiří Voráček.