Tatran doma porazil Nové Strašecí 4:1

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Krajský fotbalový přebor měl o víkendu na svém programu 20. kolo, v něm se v neděli 6. dubna představili na domácím stadionu potřetí na jaře také fotbalisté Tatranu Sedlčany. Soupeřem jim byl čtvrtý celek průběžné tabulky, mužstvo Sokola Nové Strašecí. Na něj sedlčanští fotbalisté nemají z podzimní části přeboru dobré vzpomínky, na jeho hřišti v září minulého roku prohráli 1:2. Fotbalisté Tatranu Sedlčany i přes zisk šesti bodů v předchozích čtyřech jarních kolech se stále pohybují v sestupových vodách, proto zisk bodů v domácím prostředí byl pro ně téměř povinností. A to i proto, že další aspiranti na sestup, mužstva Sokolu Klecany a Unionu Čelákovice, v sobotu naplno bodovaly. Tatran podal v utkání i bez chybějícího stopera Bartoše především v první půli kvalitní kolektivní výkon a před návštěvou asi dvou stovek diváků porazil Sokol Nové Strašecí 4:1 (3:1).

Domácí měli výborný nástup do utkání, už v 1. minutě unikl po pravé straně Pudil a obrana hostů jeho střelu srazila na roh. Po rohovém kopu se míč dostal k Dvořákovi, který nekompromisně vymetl levý horní roh soupeřovy branky – 1:0. Ten samý únik si domácí zopakovali v 9. minutě, ale tentokrát střela z úhlu minula pravou tyč soupeřovy branky. Ve 13. minutě poprvé zahrozili z dálky i hosté, ale polovysoká střela skončila v náruči brankáře Mošničky. V 20. minutě kopaly hosté svůj první rohový kop, míč zachytil gólman Mošnička, který rychlým a dlouhým výhozem poslal do úniku Němce. Ten se na šestnáctce obtočil kolem hostujícího obránce a vybíhajícímu brankáři hostů nedal nejmenší šanci – 2:0. Za dalších třináct minut se však po kopu od rohového praporku radovali i hostě, když odražený míč poslal do sítě Mošničkovy branky Ducár.  Radost novostrašeckých hostů trvala jen tři minuty, v 36. minutě Michal Dvořák zvýšil na 3:1. S tímto výsledkem odcházely také oba soupeři o poločasu do kabin.

  Chlumec dlouho vedl, body zachraňovali fotbalisté Tatranu až v poslední půlhodině

Druhý poločas začali aktivněji hosté, v 49. minutě Mošnička se štěstím vyboxoval prudkou střelu hostů z trestného kopu. Hostující Sokol znovu zahrozil v 53. minutě, opět táhlou střelou z trestného kopu. V dalších minutách kopali domácí fotbalisté tři rohové kopy, ale branku hostů vážně neohrozili. To se nedařilo ani hostům, kteří přesto pozvolna přebírali na trávníku iniciativu. Naopak měli velké štěstí v 73. minutě, kdy jejich brankář při odkopu po malé domů nastřelil ve vápně domácího hráče, od kterého se míč odrazil mimo branku. Poslední patnáctiminutovka přinesla na nohy obou týmů hodně nepřesností, přesto to byli domácí, kteří zásluhou Dominika Němce v 81. minutě zvýšili na 4:1. Další šanci měli domácí z rychlého útoku o dvě minuty později, ale střela těsně minula branku hostů. To si domácí zopakovali také v 85. minutě kdy hráč Tatranu ve vyložené šanci z pěti metrů překopl branku. Vytouženého „bůra“ se tak domácí fanoušci nedočkali.

„Pochvalu zaslouží  celé mužstvo bez rozdílu a určitě by to byla jedenáctka kola. Přesto jsme nominovali do jedenáctky kola dva hráče: Janouška, který výborně organizoval obranu s mladým, teprve sedmnáctiletým Kvěchem, a Dvořáka,který dal dva góly a asistoval při brance Němce. Třetí vítězství v řadě nás posunulo na 12. místo, na desáté ztrácíme už jen tři body a od sestupových příček nás dělí devět a sedm bodů. Další zápas hrajeme v sobotu v Jílovišti,“ řekl po utkání Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu Sedlčany.