Tatran po kiksu prohrál s Berounem 0:1

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Jarní část krajského přeboru měla o víkendu na svém programu 16. kolo. Fotbalisté Tatranu Sedlčany v něm nastoupili v neděli 9. března na domácím stadionu proti osmému mužstvu průběžné tabulky, týmu Český lev – Union Beroun. Utkání se hrálo před solidní diváckou návštěvou za slunečného a teplého počasí, domácí Tatran nastoupil do utkání prakticky s tím nejlepším, co měl momentálně k dispozici. Tedy i se stoperem Josefem Bartošem a sedmatřicetiletým Dušanem Pudilem na hrotu útoku. Tatran měl především v první půli výraznou převahu a řadu dobrých šancí ke vstřelení branky, přesto odešel ze hřiště s výsledkem 0:1 (0:0).

První poločas se hrál v jasné režii domácích hráčů. Tatran hrál aktivně, měl převahu, hosté se jen sporadicky dostávali na dostřel Mošničkovy branky. Domácí si vytvořili řadu šancí, tu první už v 10. minutě, ale slabá střela z malého vápna skončila v rukou brankáře. Hosté v té době bránili s osmi hráči, snažili se hrát ofsajd systém, přesto šancí domácích narůstalo. V 17. minutě vypadl hostujícímu gólmanovi míč z rukou, ale nikdo z domácích jej nedokázal dorazit do branky. Podobná šance se Tatranu naskytla v 26. a také v 28. minutě, ale ani Bartoš nedokázal po rohu z jasné pozice před bránou skórovat. V 43. minutě hosté srazili další střelu mimo branku, následoval rohový kop, z něhož se zrodila v prvním poločase největší šance Tatranu. V 44. minutě po centru od rohového praporku Bartoš zblízka trefil hlavičkou spodní část břevna, od kterého se míč odrazil před brankovou čáru.

Také druhý poločas začali domácí aktivně, přesto hosté z Berouna pomalu vyrovnali hru a před domácí brankou začínalo být nebezpečně živo. V 58. minutě se naskytla domácím další šance, ale volný Bartoš nedokázal v šestnáctce zpracovat míč a ten mu sklouzl z nohy. O tři minuty později střela z trestného kopu šla z nohy domácího hráče nad branku. Další velká šance přišla v 67. minutě, kdy zleva centrovaný míč podskočili před brankovou čárou jak hráči Tatranu, tak i hostující gólman. Poslední dvacetiminutovka utkání přinesla fotbal, kdy míč rychle putoval od jedné branky ke druhé a obě mužstva se snažila vstřelit rozhodující gól. Ten padl z rychlého útoku hostů a neuvěřitelném kiksu domácí obrany včetně brankáře Mošničky v 78. minutě. Zmatku využil hostující Novák, jehož „šouráček“ téměř z šestnáctky pomalu doputoval až do branky Tatranu. V poslední pětiminutovce vsadil Tatran vše na útok, ale už mu chyběl potřebný klid a přesná přihrávka. Na hřišti se stupňovala nervozita a zhuštěná obrana hostů si už dokázala pohlídat cenný výsledek. A to i přesto, že v 91. minutě náhodný centr domácích olízl horní část břevna jejich branky.

Záznam utkání

Od posledního místa po tomto nevydařeném utkání dělí sedlčanské fotbalisty už jen dva body. Zatím jim patří místo 13., společně se čtrnáctým týmem AFK Semice mají jedenáct bodů. Hodně překvapivé bylo v tomto kole domácí vítězství posledních Klecan nad Dobříší, kam právě v 17. kole Tatran Sedlčany v sobotu 15. března zajíždí.