Fotbalisté získali v Klecanech tři body

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

KLECANY – Podzimní část krajského fotbalového přeboru se pomalu blíží k svému závěru, včetně prvního listopadového víkendu zbývalo mužstvům odehrát poslední tři kola. Fotbalisté Tatranu Sedlčany zajížděli v 13. kole na hřiště Sokola Klecany už v sobotu 2. listopadu. Naposledy hráli sedlčanští fotbalisté s mužstvem Klecan v závěrečném kole minulého ročníku v polovině června. Tehdy odjížděl Tatran k utkání do Klecan nažhaven z předchozí výhry nad jistým vítězem krajského přeboru a touhou nastřílet domácím co nejvíc gólů, nakonec byl rád za remízu 1:1. Tentokrát šlo sedlčanským fotbalistům po nevydařeném domácím utkání s mužstvem Úval o nutný zisk bodů a odskok ode dna tabulky. To se i přes absenci klíčových hráčů Josefa Bartoše a Martina Valsy povedlo, Tatran Sedlčany po prohraném prvním poločase nakonec se štěstím získal cenné vítězství 2:1.

Prvních poločas přinesl vcelku nezáživný fotbal s minimem náznaků šancí na obou stranách. Skóre otevřel po ojedinělém útoku a střele zblízka v 25. minuta domácí Vyhnal. Do druhého poločasu vstoupili fotbalisté Tatranu s odhodláním rychle vyrovnat. To se jim povedlo za vydatného přispění domácího gólmana a patrně také oslnění od slunce v 47. minutě, když po rozehrávaném kopu z dobrých 35 metrů prošel poměrně lehký centr domácímu brankáři mezi rukama do sítě – 1:1. Opětovné štěstí hostujícímu Tatranu přinesla také 67. minuta. Domácí hráč ve snaze odkopnout míč trefil proti němu rozeběhnutého Brotánka, od kterého se míč odrazil k Repetnému a pro něj už nebyl problém skórovat. Tentokrát si sedlčanští fotbalisté nemohou stěžovat, štěstí se k nim opět obrátilo čelem. Nutno však přiznat, že vítězství si Tatran Sedlčany především za zlepšený a bojovný výkon v druhém poločase zasloužil.

Záznam utkání

„Zápas skončil zaslouženým vítězstvím, ale na lavičce jsme zestárli o deset let. Protože hráči nejsou schopni proměnit ani super šance a hloupé góly dokážou vyprodukovat. Za vítězství zaslouží pochvalu všichni, nejlepší byl Soldát, dobře mu sekundovali Mošnička, Brotánek, Pešek a do posledních sil bojoval na hrotu Repetný. Příští neděli jedeme opět ven k zápasu o šest bodů do Semic,“ okomentoval sobotní vítězné utkání Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu Sedlčany.