Policie ČR nabízí středoškolákům práci

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

REGION – Aby bylo možné zajistit např. rozsáhlé pátrací akce, bezpečnostní situaci, veškerá oznámení od občanů a mnoho dalšího, je potřeba mít dostatek sil a prostředků. V současné době ale nejsou všechna místa u Policie České republiky ve Středočeském kraji obsazena. Na středních školách nyní probíhají náborové aktivity, kdy jsou budoucí maturanti, kteří budou hledat během krátké chvíle uplatnění na trhu práce, informováni o možnosti ucházet se o práci u policie. Není to však nabídka pouze pro nové střed

„Rozhodně se nejedná o stereotypní, ale jednoznačně o velmi zajímavou práci, která skýtá určité jistoty, především kariérní postup, zaměstnanecké výhody a sociální zabezpečení do budoucna. Jde např. o bezúročné půjčky, příspěvky na penzijní připojištění, ozdravné pobyty, ale i šest týdnů dovolené, možnost dalšího vzdělání, nárok na odchodné již po šesti letech práce a po 15 letech služby dokonce doživotní výsluhový příspěvek,“ uvedla k náboru mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Pro nově nastoupivší se jedná o práci v tzv. přímém výkonu služby – tedy v uniformě, a to na obvodních odděleních nebo na dopravním inspektorátu. Základními podmínkami jsou: české občanství, věk nad 18 let, střední vzdělání s maturitou a bezúhonnost doložená opisem Rejstříku trestů. Fyzická, zdravotní a osobní způsobilost (psychologické vyšetření) je hodnocena a zkoumána až v průběhu přijímacího řízení. „V případě zájmu o práci u Policie ČR je možné kontaktovat personální pracovníky na na adrese Na Baních 1535, Praha  – Zbraslav,“ dodala policejní mluvčí Monika Schindlová.