Skiareál pořádá noční závod ve sjezdu

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLEC-PRČICE – Největší středočeský skiareál Monínec připravil na konec týdne znovu atraktivní program. V pátek 20. února se tu jede čtvrtý ročník nočního adrenalinového závodu ve sjezdu Völk Dark Snow Monínec. Středočeský lyžařský areál nebyl pro tento noční závod vybrán náhodou. Monínec totiž nabízí jednu z nejdelších osvětlených sjezdovek v Česku. Díky bohatému doprovodnému programu se závod každoročně stává jednou velkou sportovně-kulturní akcí.

„Dark SNOW Monínec je unikátní závod ve sjezdu, už jen tím, že je určen pro širokou veřejnost a jede se na monínecké sjezdovce v noci. První závodníci odstartují v půl osmé večer, závodí se dvoukolově s tím, že do druhého finálového kola postupují pouze čtyři nejlepší muži a dvě nejlepší ženy. Podle časových možností si bude možné dokoupit opravnou jízdu. Během závodu i po jeho skončení bude probíhat party s krásnými děvčaty, dobrým pitím a dobrou muzikou, bude plně fungovat restaurant a terasa. Takže nudit se při doprovodném programu nebudou ani diváci,“ informují pořadatelé.

Letošní novinkou závodu Dark Snow Monínec je kromě soutěže jednotlivců i soutěž tříčlenných týmů, v nichž musí mít zastoupení obě pohlaví. V ceně startovného (600 respektive 500 korun) je navíc jeden celodenní skipas do skiareálu Monínec, takže investice do startovného se vyplatí. „Soutěžit mohou všichni bez ohledu na profesionální statut. Držitelé FIS bodů v období od r. 1995 včetně ale nemají nárok na hlavní věcnou cenu – sjezdové lyže. Hlavní věcnou cenu obdrží celkový vítěz – nejrychlejší z finálové jízdy,“ uvádějí propozice závodu.