Začínali v Dvojce, skončí v Dordrechtu

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

REDAKCE – Pozornost aerobikového světa bude za necelý týden patřit holandskému Dordrechtu, kde 15.října vypukne FISAF World Fitness and Hip Hop Unite Championship 2012. Tímto mistrovství světa, se s vrcholovým sportem loučí Veronika Šindelářová a Pavel Sirotek, kteří na konci září oslnili svým výkonem jihoamerický kontinent. Start na FISAF mistrovství světa nebudou mít vůbec snadný, všichni od dvojice dlouholetých českých reprezentantů, kteří začínali v sedlčanském studiu Dvojka, očekávají jedině vítězství.

Čeští závodníci ze světa aerobiku, fitness patří dlouhodobě mezi nejlepší na světě. Na letošním mistrovství Evropy v Praze potvrdili výbornou formu i v letošní sezóně. Získali čtyři zlaté medaile v kategorii sportovního aerobiku i fitness týmů. „Česká výprava bude, jako již tradičně, patřit k největším ze všech zúčastněných zemí. Seznam členů české reprezentace překračuje 250 osob,“ uvedla k nadcházejícímu FISAF mistrovství světa Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku, fitness a tance FISAF.

V kategorii jednotlivců bude za ženy bojovat úřadující mistryně Evropy a mistryně světa z roku 2010 Denisa Barešová. Úhlavní soupeřkou jí bude především Australanka Allira Bull, která se stala absolutní vítězkou na ME v kategorii open. Za muže reprezentuje ČR Jan Pochobradský jehož největším soupeřem je Fin Juuso Väisänen, který porazil Pochobradského na mistrovství Evropy. Velkou konkurenci potvrzuje také prezidentka Českého svazu aerobiku, fitness a tance FISAF, Jana Havrdová: „V letošním roce je na startovní listině MS výrazně více závodníků, proto i konkurence českým špičkám bude větší. Přesto věříme, že přivezeme řadu medailí včetně těch nejcennějších v kategorii dospělých.“

Zdroj: TZ Agentura RHA