Začínali v ‚Dvojce‘, teď míří do Brazílie

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

REDAKCE – V zemi rytmické hudby a tance se poslední víkend v září koná mezinárodní taneční soutěž organizace LIBRAF. Soutěž bude ojedinělá účastí tanečníků z Evropy. Trojnásobní mistři světa ve sportovním aerobiku, hvězdy organizace FISAF Veronika Šindelářová a Pavel Sirotek přijali pozvání prezidenta jihoamerické organizace LIBRAF Claudia Franzena. Fotbal, závody formule 1, ale především rytmická hudba a tanec neodmyslitelně patří k Brazílii. Do jaké jiné země by měly jet reprezentovat Českou republiku hvězdy Českého svazu aerobiku, fitness a tance FISAF než právě tam.

„Velmi si vážíme nabídky, kterou Pavlovi a Veronice dal Claudio Franzen. V posledních letech velké mezinárodní federace ve světě sportovního aerobiku bohužel spíše nespolupracovaly. Účast našeho špičkového páru považuji za první z můstků, které bychom rádi vybudovali jak na národní, tak i mezinárodní úrovni a Veronice a Pavlovi budeme všichni moc držet palce k co nejlepšímu umístění,“ říká k účasti našich reprezentantů prezidentka Českého svazu aerobiku, fitness a tance Jana Havrdová.

Pár soutěžící v královské disciplíně sportovního aerobiku, je na starém kontinentu prakticky neporazitelný. Již po páté zvítězili na FISAF mistrovství Evropy v aerobiku, fitness a HIP HOP UNITE 2012. Pyšnit se mohou také třemi tituly mistrů světa. „Pokud se nám závod podaří a zvítězíme, bude to pro nás v prvé řadě potvrzení našich světových kvalit,“ míní reprezentant a partner Veroniky Šindelářové Pavel Sirotek. Není bez zajímavosti, že oba dva, jak Veronika Šindelářová tak i Pavel Sirotek, začínali svou úspěšnou kariéru v sedlčanském oddílu aerobiku, dnešním studiu Dvojka. Přesto se v Sedlčanech minuli, potkali se až v Praze.

Zdroj: TZ Agentura RHA